Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel týmu Jumbo - Visma, to prozradil webu wielerflits.nl: "Na seznamu máme jedenáct jezdců. Všichni se připravují na Tour de France. Když se podíváte zpět na několik posledních let, vždy se našel jezdec, který po Dauphiné nebo Švýcarsku vypadl z nominace. Vzpomeňte si na rok 2020, kdy jsme těsně před Tour přišli o Mikea Teunissena. Na poslední chvíli byl povolán Amund Grøndahl Jansen, ale neměl za sebou ani zdaleka takovou přípravu jako ostatních sedm. Tohle riziko už nebudeme podstupovat."

Na letošním Critérium du Dauphiné startují všichni tři uvažovaní lídři týmu. Wout van Aert už stihl vyhrát dvě etapy, v popředí se drží také Primož Roglič a Jonas Vingegaard. Jedničkou týmu by měl být Roglič, ale po jarním zranění kolena zatím není ve stoprocentní kondici. Aspoň se to tak zatím jeví, ale více jasno bude po horských etapách Dauphiné. A to i v případě Vingegaarda, který letos příliš nezáří.   

"Šest jmen, o kterých jsme mluvili na začátku sezony (Wout van Aert, Rohan Dennis, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Primož Roglič a Jonas Vingegaard, pozn. red.), má velmi dobrou šanci. Ale v předběžné nominaci je jich víc. Děláme to částečně kvůli našim letošním zkušenostem. Gijs Leemreize zajel fantastické Giro d'Italia, ale jeho příprava nebyla dobrá. Šest dní před startem Gira jsme dostali zprávu, že Chris Harper má pozitivní test na covid. Právě to je jeden z důvodů, proč si nyní necháváme otevřené možnosti," vysvětluje Zeeman.

"Někdo ještě onemocní, někdo ještě spadne, i když samozřejmě doufáme, že ne. V těchto případech musí být připravena náhrada. Kromě toho nás čeká velmi specifická trasa Tour, kde je velmi důležitý vyvážený tým. Čekají nás stoupání ve vysoké nadmořské výšce, ale také dlažební kostky a dlouhý první týden. Náš tým bude potřebovat mnoho různých kvalit, aby se přes to všechno dostal. Po Švýcarsku uvidíme, kdo je zdravý a kdo je k dispozici, pokud vše proběhlo tak, jak bychom si přáli."

Kromě zmíněných šesti jezdců se o start na Tour poperou také Tiesj Benoot, Robert Gesink, Christophe Laporte, Mike Teunissen a Nathan Van Hooydonck. Podle Zeemana nebudou rozhodovat osobní výsledky jednotlivých závodníků, ale jejich využitelnost pro tým. A samozřejmě jejich kondice a celková forma. "Díky sběru dat víme, čeho jsou naši jezdci schopní a co jim k nejlepší formě zbývá. Po Švýcarsku zanalyzujeme všechna data. Podíváme se, jak jsou na tom všichni fyzicky a psychicky a jak se jednotliví jezdci hodí do týmu. Chceme být připraveni na všechny možné scénáře."

Jumbo - Visma bude pravděpodobně mít nejsilnější kolektiv na Tour de France, což však neznamená, že to bude na Tadeje Pogačara stačit. Vítěz posledních dvou Tour pojede jako hlavní favorit, i když jeho tým bude výrazně slabší. Podobný přístup jako Jumbo - Visma má INEOS Grenadiers. Britský tým má v předběžném výběru dokonce čtrnáct jmen, ale žádného velké favorita. Lídry by měli být Dani Martinez a Adam Yates, o dalších jezdcích se rozhodne, ovšem jistotu nemají ani velké hvězdy jako Filippo Ganna, Tao Geoghegan Hart, Geraint Thomas a Dylan van Baarle.