Josef Černý zahájil letošní sezónu v Austrálii na Tour Down Under a byl hodně vidět. V úvodním kritériu Schwalbe Classic a v jedné etapě TDU byl v úniku a pomohl k třetímu místu Simonovi Geschkemu. Tým CCC navíc získal také dres nejlepšího vrchaře díky Joeymu Rosskopfovi. 

Na dalších závodech už se jezdcům v oranžových dresech tolik nedařilo. Vrchaři se vydali na Kolem Provence, kde letos debutuje Jan Hirt a do Murcie míří spíše klasikáři. Greg Van Avermaet na startu sice chybí, připravuje se na Kolem Algarve, ale Matteo Trentin se pokusí uspět v obou etapách, které jsou sice hodně težké, ale mohly by skončit spurtem menší skupiny, což je pro zkušeného Itala ideální. 

"I když je Kolem Murcie tvořeno dvěma horskými etapami, nemusí to nutně být závod pro vrchaře. Jak víme z minulých let, Matteo Trentin je schopný zajet dobrý výsledek, takže jsme kolem něj poskládali silný tým. Naším cílem je první pětka v celkovém pořadí a vítězství v etapě. Nejsme favorité a nebudeme muset kontrolovat závod. Místo toho budeme aktivně závodit a pomůžeme Matteovi dostat se přes kopce, aby byl připraven na závěr etap," vysvětluje taktiku sportovní ředitel Piotr Wadecki. 

Trentin už za CCC objel Kolem Valencie, ale úspěšný nebyl. V hromadných dojezdech na nejlepší nestačil a nejlépe dojel osmý, ale v Murcii budou etapy těžší a to mu jako klasikáři vyhovuje víc. "Cítím se dobře po Valencii, ale byl to hodně tvrdý závod, když si uvědomíte, že to byl první závod pro většinu jezdců. Byl to dobrý test nohou a dostal jsem se zpět do závodního rytmu po zimní pauze. Takže si myslím, že se zlepším po každém závodě," dodává svůj pohled Matteo Trentin.

Trentin dojel v Murcii čtvrtý v roce 2018, kdy se závod konal jako jednorázovka a loni dokončil na celkovém sedmém místě: "Trochu změnili trasu oproti loňsku, ale první etapa by měla končit spurtem, protože není tak těžká. Druhá etapa bude zajímavá, protože poslední velký kopec je 60 kilometrů před cílem. Máme dobrý tým a mým cílem je vylepšit vlastní výsledky z Valencie."    

K závodům se po srdeční arytmii vrací Patrick Bevin, který měl tým vést v Austrálii a po zdravotních komplikacích se dal dohromady velmi rychle. "Chci hned plnit úkoly týmu, ale je to můj první závod po dlouhé pauze od závodění. Můj odjezd z Tour Down Under byl extrémně frustrující, ale oceňuji práci lékařského týmu a Olympijského lékařského týmu Nového Zélandu, kteří se ujistili, že jsem stoprocentně fit a zdravý zahájit sezónu."  

Kromě Trentina, Bevina a Černého budou v Murcii závodit Kamil Malecki, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck a Guillaume Van Keirsbulck.