Pořadatelé ze skupiny A.S.O. vymysleli pro časovku družstev na Paříž-Nice inovaci v podobě změny pravidel. Čas týmu určil nejlepší člen, nikoliv až ten čtvrtý. V technickém dojezdu časovky proto spurtovali lídři na celkové pořadí a časovka týmů byla mnohem dramatičtější, než je obvyklé. Různé týmy volily různou taktiku, nejrychlejším týmem po většinu závodu byl celek Jayco AlUla, který v průběhu časovky šetřil lídra Simona Yatese, aby mohl jet naplno několik posledních stovek metrů.

Čas australského týmu byl vynikající, například Ineos Grenadiers s Danim Martínezem na ně ztratil 44 sekund. UAE Emirates Tadeje Pogačara rychle ztrácel závodníky, už na začátku etapy měl v technické části problémy Felix Großschartner a na mezičase byl tým o 15 sekund horší než Jayco. V druhé polovině se však zlepšil. V posledním kilometru měl Pogačar k ruce pouze Mikkela Bjerga a do krátkého cílového stoupání vystřelil tak rychle, že ještě pár sekund stáhl a v cíli ztratil 19 sekund. 

Vynikající čas zajel tým Groupama-FDJ. Stefan Küng dovezl Davida Gauduho do cíle se ztrátou 10 sekund na Jayco. Ale nejvíce se čekalo od týmu Jumbo Visma, který byl na mezičase lepší jen o necelou půlsekundu. Nizozemský WorldTeam vydržel dlouho pohromadě, do cílového stoupání vjížděl ve čtyřech a pásku společně protnuli Jan Tratnik, Jonas Vingegaard a Nathan Van Hooydonck. Jezdci ve žlutých dresech byli o 4 sekundy lepší než Jayco, nejdůležitější však byl odstup od UAE a Pogačara. Vingegaard dokázal najet 23 sekund na svého rivala, ale rozhodnuto o celkovém pořadí rozhodně není, protože v průběžné klasifikaci má Dán pouze 11 sekund náskoku. 

Celek DSM s Pavlem Bittnerem jel pro Romaina Bardeta a jejich snaha stačila na 11. místo s odstupem 48 sekund. 

Dalšímu favorizovanému týmu Soudal Quick-Step se od startu nedařilo. Tým začal pouze v šesti bez Maura Schmida a brzo po startu ztratil kontakt Tim Declercq, kterému se snažil pomoci Kasper Asgreen, ale belgický tým to už nemohlo zachránit. Asgreen zajistil své sestavě sedmé místo se ztrátou 39 sekund. Podobně se nedařilo ani Trek-Segafredo. Mattias Skjelmose zaostal o 45 sekund. 

Mnohem rychlejší byli jezdci EF Education-EasyPost. Magnus Cort finišoval za americký tým a do cíle se dostal se ztrátou necelé sekundy a půl. Pro EF to bylo nepochybně zklamání, ale sám Cort se na pódium podíval, protože je novým lídrem celkového pořadí. Vede o jednu sekundu před Van Hooydonckem a o 3 sekundy před Matthewsem, Tratnikem a Vingegaardem. Pogačar ztrácí 14 sekund a v soutěži mladých závodníků se před něj dostal Kelland O'Brien z Jayco AlUla. Pedersen drží vedení v bodovací soutěži, nejlepším vrchařem je i nadále Jonas Gregaard (Uno-X).