Jumbo díky vyzrálé týmové taktice vyhrálo Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne, na E3 Saxo Classic vyhrál Wout van Aert díky rychlému spurtu a houževnatosti a Gent-Wevelgem rozhodla čistě výkonnost Van Aerta a vítěze Christopha Laporteho. Jumbo vládne jarní sezóně, vítězí ve všech typech závodů, jsou jen tři jezdci, kteří nizozemskému celku konkurují, ale hned dva z nich budou na startu Kolem Flander.

Mathieu van der Poel a Tadej Pogačar totiž už na Milán-Sanremo a E3 Classic dokázali, že jsou imunní vůči kolektivní síle týmu Jumbo Visma. Stačí být hodně aktivní a dostat i mimořádně silného Van Aerta pod tlak. A Belgičan s tím souhlasí. "V pátek jsem sice vyhrál v Harelbeke, ale všichni viděli, že jsem z nás tří v kopcích nejhorší. Takže se po dnešku nebudu prohlašovat za největšího favorita Flander,“ řekl po Gent-Wevelgem. 

Čtyři významné dlážděné klasiky vyhrálo Jumbo se čtyřmi různými závodníky, ale na velkém Ronde bude zodpovědnost za výsledek přímo na Van Aertovi. Na E3 byl celý tým v defenzivě, Van Aert jako jediný dokázal regovat na útoky Van der Poela a později Pogačara. I tak dokázal vyhrát ve spurtu, ale Flandry budou o 70 kilometrů delší a mohem náročnější. Pogačar bude mít více příležitostí zaútočit na Oude Kwaremontu a Paterbergu.   

Jenže během jednoho týdne se může forma jednotlivých jezdců celkem výrazně proměnit. Van Aert nebyl na Sanremu a E3 ve stoupáních tak silný jako Van der Poel a Pogačar, ale dva dny po vítězství na E3 byl suverénně nejlepší na Gent-Wevelgem a opět si trochu zvýšil sebevědomí: "Bylo fajn zjistit, že jsem se plně zotavil z pátečního závodu. Byl to úplně jiný závod s úplně jinými soupeři, a přesto byly nohy opět více než v pořádku a dokázali jsme závod rozhodnout. To je příjemné." Dlouhý deštivý závod ho nepochybně unavil, ale v týdnu před Flandry už ho žádný závod nečeká. "Myslím, že budu potřebovat den nebo dva, abych se z toho vzpamatoval. Ale nejdůležitější je, že si do neděle odpočinu. To nebude problém."

Ve středu se na Dwars door Vlaanderen neukáže nikdo z velké trojky, Pogačar, Van der Poel i Van Aert budou odpočívat, představí se však jiné hvězdy, na kolo se vrací vítěz Strade Bianche Tom Pidcock, závodit by měl i Julian Alaphilippe, silná sestava Groupama-FDJ a další.