Královehradecký tým v loňském roce ovládl celkovou klasifikaci jednotlivců i týmů na domácím silničním poháru, který letos ponese název Kalas Cup a zaznamenal i několik výrazných úspěchů na zahraniční scéně.

Tradiční český tým v černo-žlutých barvách bude v nadcházející sezóně vybaven kompletní kolekcí PRO, která je charakteristická svými precizními závodními střihy a nejkvalitnějšími látkami na trhu. Závodníci ve své sadě cyklistického oblečení naleznou například i naše nové letní kraťasy Verano Flex, které jsou zkonstruovány z velmi lehkého, prodyšného materiálu a jejichž součástí je i špičkové sedlo Endurance 3D z dílny největšího světově uznávaného specialisty ve svém oboru Elastic Interface.

Výraznou posilou týmu bude příchod Jana Bárty, který se vrátil domů po zahraničním angažmá v týmu Bora-Hansgrohe. “Bereme ho jako výborného časovkáře. Jeho hlavním cílem bude nominace a dobrý výsledek na mistrovství Evropy a světa,” říká ředitel týmu Vladimír Vávra. Smlouvu s 32letým cyklistou podepsal až do olympijského roku 2020. “Věříme, že pomůže vyjet České republice účast na hrách v Tokiu a nejlépe se jich sám také zúčastní,” dodává Vávra

Dalšími posilami Elkov Author jsou čtyři mladíci Jakub Otruba, Matěj Zahálka, Jan Rajchart a Polák Piotr Konwa. Cíl do sezony zůstává stejný, jaký měla královéhradecká stáj v předešlých sezonách – udržet postavení české týmové jedničky a výrazně se opět prosadit na mezinárodní scéně.

„Pro mě osobně je tohle spojení velmi speciální, jelikož jsem v hradeckém týmu jezdil 4 roky a vzpomínám na tohle období velmi velmi rád. Spolupráce s vedením týmu i závodníky je od začátku na velmi vysoké úrovni a my si od spolupráce slibujeme jak vynikající výsledky tak i testování a zpětnou vazbu pro vývoj dalšího cyklistického oblečení“  říká na závěr František Raboň markertingový ředitel firmy Kalas Sportswear.

Kompletní soupiska královehradeckého týmu čítá 11 závodníků: Jan Bárta, Tomáš Bucháček, Josef Černý, Vojtěch Hačecký, Alois Kaňkovský, Piotr Konwa, Michael Kukrle, Jakub Otruba, Jiří Polnický, Jan Rajchart, Matěj Zahálka.

Foto Jan Brychta/svetcyklistiky.cz