Vacek opustil italský Corratec po jediné sezoně, ve které přitom získal druhé místo v horské etapě Giro d'Italia a svůj tým znatelně zviditelnil. Přesto novou smlouvu nedostal, což překvapilo i jeho samotného, jak přiznal v rozhovoru pro welovecycling.com: „Ještě na začátku prosince jsem žil v přesvědčení, že budu pokračovat. Nechci nijak machrovat, ale nemyslím, že bych si nezasloužil místo v týmu.“ 

_FF64601-1-2.JPG

Vacek je dvaadvacátým členem Burgosu a od nového angažmá si slibuje špičkový závodní program. „Jsem  vděčný a šťastný, že mohu jezdit za tým Burgos-BH. Burgos znám, protože jsem poslední tři sezony žil více než polovinu roku ve Španělsku, v Playa Granada. Doufám, že se stanu pro tým platným jezdcem a pomůžu mu k dosažení dobrých výsledků. Mým hlavním cílem je být užitečný pro tým, odjet dobré závody a pokusit se jet Vueltu, pokud bude Burgos BH pozván, protože jedna z etap začíná v Motrilu a končí v Granadě, a chci závodit na silnicích, na kterých každý den trénuji.“

Pro Vacka by to byl druhý start na třítýdenním závodě, loni debutoval na Giro d'Italia, po dlouhém úniku dojel druhý v horské etapě s cílem na Gran Sasso a navzdory nemoci v dalších etapách dokázal svou první Grand Tour dokončit. V Burgos-BH bude mít trochu odlišný program, tým už byl oficiálně pozván na některé velmi prestižní a těžké závody, jako je WorldTour etapám Okolo Katalánska. 

GF4t4R-XQAAQCva.jpeg

„Myslím, že Burgos BH je pro mě ideální tým, protože jezdí velmi těžké závody, které dokonale odpovídají mým kvalitám. Už jsem mluvil s většinou zaměstnanců a některými týmovými kolegy. Všichni mě přijali velmi dobře. Moc se těším na začátek sezony a na to, až ukážu, čeho jsem schopen. Děkuji všem, že mi dali tuto příležitost, a doufám, že jim důvěru splatím dobrými výsledky,“ dodává Vacek. Závodit by měl začít už v neděli na Clasica de Almeria a v pondělí na Clásica de Jaén.

„Náš nejnovější přírůstek má posílit skupinu vrchařů,“ vysvětluje David Cantera, jeden ze sportovních ředitelů týmu. „Karel je stále mladý jezdec, který se může zlepšovat, ale má za sebou už dlouhou kariéru a zkušenosti z důležitých závodů. Dosáhl skvělých výsledků, například druhého místa v etapě Giro d'Italia s vysokohorským finišem. Vzhledem k rozsáhlému kalendáři, který musíme pokrýt, bylo nutné zařadit do týmu dalšího jezdce. Analyzovali jsme nejlepší možné varianty a Karel splňoval požadavky. Jeho začlenění je okamžité a jeho forma je optimální, jak jsme se mohli přesvědčit při různých testech, které jsme na něm provedli,“ uzavírá Cantera.