O svých plánech mluvil s VeloNews.com: "Chci vyhrát mistrovství světa v cyklokrosu, chci vyhrát nějaké klasiky na silnici a chci jet Giro. Potom se chci zaměřit na horská kola a vyhrát světový šampionát." Jasný, ale poměrně náročný plán. Pidcock je světovým šampionem ve všech třech disciplínách, ale v nižších kategoriích. V roce 2017 vyhrál titul mistra světa v časovce juniorů, v roce 2019 se stal mistrem světa v cyklokrosu v kategorii U23 a v roce 2020 přidal ve stejné kategorii titul v XCO.

Jenže dokázat něco podobného v elitní kategorii je o dost těžší. Pidcock napodobuje plány Mathieu van der Poela, ale zdá se, že ji splní možná ještě dřív. Už má olympijské zlato v XCO a nejbližším cílem je cyklokrosový šampionát. Zde se utká s Van der Poelem. A další souboje nejspíš svedou na kostkách a v srpnu na světovém šampionátu na horských kolech. "Chceme se stát mistry světa na horských kolech. To je pro ostatní týmy nemožné. V pelotonu WorldTour je pouze Tom Pidcock, který může říct totéž," řekl nedávno Christoph Roodhooft, ředitel Alpecin - Fenix.

"Chci být mistrem světa ve všem. A to v jednom roce. Musím si jenom počkat na to, až mi budou všechny tratě vyhovovat. Ještě neznáme trať světového šampionátu na silnici, tak uvidíme," dodává ambiciózně Tom Pidcock. V Austrálii by měla být připravena převážně rovinatá trať. Chystají se tam sprinteři i klasikáři. Pidcock je sice velmi rychlý a výbušný cyklista, ale ve spurtu velkého pelotonu nebude mít velkou šanci.

Pidcock zahájil cyklokrosovou sezónu v Boomu, kde skončil sedmý a drtivě ho porazil Wout van Aert. V minulé sezóně dokázal několikrát konkurovat Mathieu van der Poelovi a Woutu van Aertovi, ale většinou skončil poražen. Nyní se snaží vyladit formu na vánoční závody, poté ho čeká silniční soustředění s Ineos Grenadiers a poté se bude snažit dostat do nejlepší kondice před světovým šampionátem na konci ledna.  

O něco zajímavější jsou jeho silniční plány. Letos objel svou první profesionální sezónu a nadchnul výsledky na jarních klasikách. Na Brabantském šípu porazil Van Aerta a na Amstel Gold Race mu podlehl jen velmi těsně. "Kdybych měl trochu víc zkušeností, mohl jsem být ještě lepší, ale myslím, že to šlo dobře. Hodně jsem se toho naučil. Dokázal jsem, že dokážu udělat dobré výsledky a byl jsem mezi nejlepšími. Teď, když mám víc zkušeností, půjdu do závodů s trochu jiným přístupem," představuje drobný Brit svůj pohled na jarní sezónu. "Musím udělat nějaké kompromisy kvůli startu na Giru, ale pojedu dlážděné i kopcovité klasiky."

Giro je dalším silničním cílem. Letos zvládl svůj první třítýdenní závod, španělskou Vueltu, kde pouze sbíral zkušenosti a trénoval. V příštím roce chce na Giro a jako bývalý vítěz malého Gira pro jezdce kategorie U23 má jisté ambice: "Budu v top formě a budu mít volnost. Tak uvidíme, jak to půjde." 

V létě se zaměří na horská kola, sezóna v terénu vyvrcholí světovým šampionátem v Les Gets. O podzimním závodním programu se teprve rozhodne, záleží na tom, zda se bude chtít účastnit silničního mistrovství světa v Austrálii.