"Měli jsme závod dobře rozjetý, ale nakonec jsme museli bojovat až do konce. Když jsme vpředu zůstali ve trojici, tak jsem chtěl počkat na Adama Ťoupalíka, ale ten nás nedojel. Já tak pošetřil síly a věřil si. Děšť byl nepříjemný, ale ne zase tak silný, takže jsme se pokaždé dokázali zahřát. V samotném konci jsem vystihl správný moment k útoku a to rozhodlo," řekl Michael Kukrle.

Zatímco všechny kategorie Techniserv Cupu provázelo příjemné počasí, tak závod mužů zkropil ve třetím okruhu silný déšť a podruhé přišel před závěrem závodu. V každém okruhu čekala na 173 startujících jezdců náročná stoupání, v každém z nich museli nastoupat 550 výškových metrů, a tak bylo jasné, že do cíle se až tolik jezdců nedostane.

K tomu přispěli hlavně jezdci Elkov Kasper. Prakticky hned od startu se kompletní desítka závodníků této stáje usadila na čele pelotonu, nasadila hodně ostré tempo a slabší závodníci odpadali velice rychle. Již po třech okruzích zůstalo v první skupině pouze 47 závodníků a redukce pokračovala i nadále.

I na vrchařských prémiích v Rodné kralovali cyklisté hradecké stáje. První a třetí vyhrál Petr Kelemen a zajistil si tím prvenství v celé vrchařské soutěži. Zdálo se, že triumf jezdců Elkov Kasper bude značný, ale nakonec se o prvenství strachovali. V předposledním okruhu nastoupil Kukrle a za ním se udrželi jen Camrda a Turek, čímž Elkov Kasper přišel o početní převahu.

"Byla to férovka. Většinu závodu jsme jeli proti početní přesile a druhé místo mě hodně těší. Já jsem takový opatrnější ve sjezdech a když zapršelo, tak jsem to nebylo nejlepší. Podruhé druhý, ale je to skvělý výsledek," řekl Daniel Turek a překvapení závodu Karel Camrda byl spokojen nadmíru. Umístění na stupních vítězů jsem vůbec nečekal, ale doufal jsem, že by to mohlo dopadnout dobře. V závěru jsem zkoušel odjet, ale nepovedlo se a v závěru mi již docházelo," dodal Karel Camrda. Ten do dalšího závodu nastoupí v červeném trikotu pro nejlepšího jezdce kategorie U23, v zeleném pro lídra seriálu pojede opět Kukrle.

Výsledky:

1. Kukrle (Elkov Kasper) 3:56:59, 2. Turek (Team Felbermayer Simplon Wels) +19, 3. Camrda (Topforex - Att Investments) +37, 4. Ťoupalík (Elkov Kasper) +52, 5. Lehner (Rak.) +2:18, 6. Krawczyk (Pol.) +2:19.