22,4 km dlouhá naprosto rovinatá trať se startem a cílem v Trentu perfektně sedla Stefanu Küngovi. Švýcarský mistr si nejlépe rozvrhl síly. Na mezičase byl až třetí s odstupem přes 3 sekundy na vedoucího Filippa Gannu, ale druhá polovina závodu mu vyšla nejlépe. Küng se do cíle dostal s náskokem 8 sekund před Gannou a 15 sekund před Remcem Evenepoelem. 

Jako první z hlavních favoritů startoval Dán Kasper Asgreen, ale ani tentokrát se mezi nejlepší v cíli nezařadil. Asgreenův výkon na mezičase nejdřív vylepšil domácí Edoardo Affini o 19 sekund a poté Stefan Bissegger. Švýcar jel výborný závod, na Affiniho měl na mezičase jen jednu sekundu náskoku, ale v cíli byl o 16 sekund lepší. Právě Bissegger strávil v horkém křesle průběžně vedoucího závodníka nejdelší dobu. Na mezičase byl o 20 sekund lepší než Tadej Pogačar a překonal ho až Filippo Ganna rozdílem 13 sekund. 

Na mezičase po 11 kilometrech to bylo mezi třemi nejrychlejšími hodně těsné. Evenepoel byl jen o vteřinu horší než Ganna a Küng o necelé 4 sekundy. Ganna už 5 kilometrů před cílem dostihl Tadeje Pogačara, který startoval o minutu dřív. Ital v technickém závěru závodu riskoval, ale ani to mu k prvnímu evropskému titulu nestačilo. Bisseggera porazil o 15 sekund a čekalo se na Evenepoela. Mezitím se do cíle dostal Pogačar, jehož konečná ztráta 1:21 stačila jen na 12. místo. 

Evenepoel dělal co mohl, ale Gannův čas na pásce nestihl o 7 sekund. Jenže to už se blížil Stefan Küng. Vysoký Švýcar dostihl a předjel Rémiho Cavagnu, projel rychle také poslední zatáčku a cíl protnul v čase 24:29, který byl o 8 sekund lepší než Gannův. Švýcarská cyklistika tak během jedinéh dne získala dva elitní tituly v časovce díky Marlen Reusser a Stefanu Küngovi. 

Jan Bárta nenavázal na loňské deváté místo, přesto si nevedl špatně. V Trentu skončil 17. s odstupem 1:51.  


Dán Price nejlepší v kategorii U23

V mužské kategorii U23 dominovali závodníci sestavy Uno-X. Nejrychlejší byl Dán Johan Price, který druhého Nora Sørena Wærenskjolda porazil o 33 sekund. Další sekund ztratil Nizozemec Daan Hoole. Těsně pod stupni vítězů skončil Němec Michel Hessmann (+0:38) a pátý nejlepší čas měl Rus Lev Gonov (+0:41). Priceův čas by v závodě elitních mužů stačil na deváté místo, které získal Rémi Cavagna.