loading...

Canyon CF SLX 8 Disc TDF je celý název speciální edice závodního kola, které už vyhrálo tři Grand Tours a dva světové šampionáty. Design kola zobrazuje motiv hracích karet a připomíná tím dva týmy, které se na letošní Tour dostaly na divokou kartu - Arkéa Samsic a Alpecin - Fenix. Motiv žolíka na horní rámové trubce má zase přinést štěstí všem jezdcům sedlajícím Ultimate. 

Design kola také odkazuje na Bretaň, region, kde letošní Tour de France začala. Start závodu v Brestu byl důležitým okamžikem pro celek Arkéa Samsic, který sídlí v nedalekém Rennes. Bretonec Elie Gesbert z týmu Arkéa Samsic je tím, kdo na novém designu rámu Ultimate letošní Tour de France objede. Motiv hracích karet odkazuje také do minulosti. Už v časech Eddyho Merckxe si cyklisté krátili dlouhou chvíli při přesunech mezi závody hraním karet.    

Model Ultimate CF SLX 8 Disc TDF je vybaven karbonovým rámem v nejvyšší specifikaci, elektronickou sadou SRAM Force eTap AXS s dvanácti pastorky, včetně wattmetru, karbonovýmí řídítky Canyon CP10, karbonovými koly DT Swiss ARC 1400 Dicut (50 mm vysoké) a plášti Continental GP 5000. 

Do prodeje se dostane pouze velmi omezená série 108 kusů. Od dnešního dne si můžete výjimečný Ultimate objednat na Canyon.com. Za 5999 eur dostanete nejenom kolo, ale také balíček karet se stejným motivem.