BORA - hansgrohe se zajímá o Lópeze

S touto překvapivou informací přišel deník l´Equipe. Miguel Angel López je jedničkou Astany pro tříýdenní závody a letos se připravuje na Tour de France, ale smlouva mu končí a možná bude chtít zamířit do finančně stabilnějšího celku. Astana se v letošním roce trápí s financováním, nejdříve bylo kvůli byrkratickým překážkám zpožděno vyplácení odměn za prvních několik měsíců, následně byl jezdcům sníženy mzdy a stále se spekuluje, zda kazašský tým současnou krizi přežije. Odchod ceněného závodníka by byl logický, ale BORA - hansgrohe je překvapivým zájemcem.

EF Education First na odchodu z cyklistiky? 

Tým Jonathana Vaughterse to má opět nahnuté. Každých pár let hledá americký celek nového titulárního sponzora a pokaždé se někdo slituje. Po odchodu Garminu to byl Cannondale, následně tým pozřel australskou sestavu Drapac, aby se zachránil a poté Vaughterse z problémů vytáhla společnost EF Education First. Jenže ta má sama velké potíže spojené s koronavirem. EF nabízí vzdělávání, cestování do zahraničí a a další produkty, které byly dočasně zakázány a v současnosti přichází o spoustu peněz. Po polském CCC je to druhý tým, který po letošním roce pravděpoodbně zanikne. Pokud se nenajde další zachránce. 

Movistar má zájem o jezdce CCC

Problémy jednoho jsou příležitostí pro druhého. Zatímco CCC strádá, španělská telekomunikační společnost Movistar, vlastněná gigantem Telefonicou, velké problémy nemá. A potíže nemá ani tým se stejným názvem. Dokonce se začalo mluvit o příchodu Chrise Frooma, což však později vyvrátil Max Sciandri, jeden ze sportovních ředitelů. Ale přiznal zájem o závodníky týmu CCC, kteří by mohli být na trhu pod cenou. Jde především o lídry Grega Van Avermaeta, Mattea Trentina a Ilnura Zakarina, ale k dispozici nejspíš budou všichni jezdci CCC. 

Přijde Mitchelton - Scott o Yatesovi? 

Ani Austrálii se finanční problémy nevyhýbají. Mitchelton - Scott musel na začátku dubna snížit odměny všem závodníkům a zaměstnancům a budoucnost týmu je ve hvězdách. Tým vlastněný Gerrym Ryanem nemá ekonomicky silného sponzora, majetný Australan sestavu dotuje ze svého a propaguje vinařství Mitchelton. Hodně se proto spekuluje o dalším angažmá Simona Yatese a Adama Yatese. Oba bratři patří ke světové špičce a možná budou hledat větší jistotu v jiném týmu.  

Také McLaren hlásí problémy 

S přestupem Chrise Frooma to nevypadá moc nadějně. Movistar vyvrací, že by měl zájem a další možná destinace čtyřnásoného vítěze Tour je ve finančních problémech. Tým Bahrain - McLaren je vlastněn bahrajnskou královskou rodinou, kterou zasáhl především pád cen ropy. Bahrajncům patří i společnost McLaren, která byla donucena propustit čtvrtinu zaměstnanců, přibližně 1200 lidí. Tým také šetří a příchod drahého Frooma se zdá být vyloučený.