Dramatické nahánění uprchlíků sice organizoval tým BikeExchange, ale těžil z něj celek EF Nippo a Magnus Cort. V posledním stoupání Alto de 14% unikli Giulio Ciccone (Trek - Segafredo), Jay Vine (Alpecin - Fenix), Romain Bardet (DSM) a Sergio Henao (Qhubeka NextHash) a v úniku vydrželi dlouho, ale celek BikeExchange je nakonec dostihl. Jenže jezdcům australského týmu došly v závěru síly a iniciativu převzal Jens Keukeleire a rozjel spurtu Magnusovi Cortovi, který toho využil. 

Roglič opět spadl 

Do dlouhého úniku ve velmi horké etapě vyrazili Stan Dewulf (AG2R Citroën), Jetse Bol (Burgos - BH), Julen Amezqueta (Caja Rural - Seguros RGA), Mikel Iturria (Euskaltel - Euskadi), Sebastian Berwick (ISN), Maxim Van Gils (Lotto Soudal) a Sander Armée (Qhubeka NextHash).

55 kilometrů před cílem došlo v hlavním poli k pádu, do kterého se zapletl i Primož Roglič (Jumbo - Visma). Slovinec vyvázl bez zranění a rychle se vrátil do pelotonu. Spadl také Adam Yates (Ineos Grenadiers), ale i on se vrátil do balíku. 

Van Gils vydržel v úniku nejdéle, až v posledním stoupání Alto del 14% byl dostižen. To byla příležitost pro další útočníky. V náročném kopci 2. kategorie nastoupil Giulio Ciccone s Jayem Vinem, později se přidali Romain Bardet a Sergio Henao. Bardet vyhrál vrchařskou prémii, získal 5 bodů a stáhl odstup na vedoucího Damiana Carusa (Bahrain Victorious) na pouhé 4 body. 

V pelotonu udržoval tempo tým UAE Emirates pro Mattea Trentina. Po sjezdu se dopředu dostal kompletní tým BikeExchange pracující pro Michaela Matthewse. 10 kilometrů před cílem držela vedoucí čtveřice náskok 25 sekund.  Pro BikeExchange to byla těžká práce, ale uprchlíci byli dostiženi.

BikeExchange spotřeboval všechny domestiky před samotným dojezdem. Luka Mezgec jel před Michaelem Matthewsem, ale když zrychlili Jens Keukeleire s Magnusem Cortem, Mezgec Matthewse odpojil a v podstatě mu zabránil bojovat o vítězství. Za Cortem se vyvezl Bagioli, ale rychlostně na Dána nestačil.

Cort získal už páté vítězství na Vueltě v kariéře. Odd Christian Eiking (Intermarché - Wanty - Gobert) bez problému udržel červený dres. V bodovací soutěži stále vede Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step). Nejlepším vrchařem zůstal Damiano Caruso a bílý dres patří Eganovi Bernalovi (Ineos Grenadiers).