Vyrábíme ručně, testujeme s profesionály

Vyrábíme ručně, testujeme s olympioniky, zdokonalujeme, opět testujeme, téměř dokonalé ještě dál vylepšujeme. Tak by se dal popsat proces výroby produktů PENCO. Máme kolem sebe profesionální sportovce, sportovní lékaře, trenéry i rodiče aktivně sportujících dětí. Všichni společně dáváme dohromady nové a nové zkušenosti. Řešíme, jak naše výrobky fungují, jak chutnají, ale i jestli se sportovcům v akci dobře otevírají nebo se dají prakticky zabalit na cestu.

Jaké novinky jsme zařadili do našeho sortimentu v průběhu posledním roce a jaká byla jejich cesta na svět?

Penco® AC HYDRATION TABS – rozpustné tablety pro přípravu sportovního nápoje bez cukrů a s minimem kalorií. Obsahuje elektrolyty (sodík, draslík, chloridy, vápník a hořčík) v optimálním poměru pro sportovní výkon a vitamíny C a B5. Poměr elektrolytů vychází z průměrného složení potu. Doporučujeme během výkonu pro doplnění ztrát tekutin a elektrolytů, snížení rizika křečí a udržení výkonnosti. Jedna tableta se rozpustí v 500 ml vody.

Ačkoliv patří magnesium pro sportovce mezi obchodně zajímavé produkty, my jsme se rozhodli jít tak trochu proti proudu. Z posledních vědeckých studií i na doporučení renomovaných sportovních lékařů, s kterými spolupracujeme víme, že magnesium užívané při sportu jako prevence křečí není vždy tím správným řešením. Magnesium má spíše uklidňující účinky a v potu je obsažen jen v nepatrném množství. Naše rozpustné tablety s elektrolyty jsou naformulovány tak, že se složením blíží poměru elektrolytů obsažených v lidském potu.

Penco® SPORT JELLYBAR – ovocné želé pro sportovce s 50 % obsahem ovoce, s Palatinosou a minerály. Doporučujeme před a během výkonu jako skvělou alternativu k energetickým gelům a tyčinkám. Je bez konzervantů a umělých barviv. Vhodný i pro sportovce vegany, vyroben z pektinu.

Energetické gely hrají stále důležitou roli v závodní nebo ultra-tréninkové stravě. Svým složením a konzistencí umožňují v malé dávce dodat rychle a hodně energii. Ale ne všichni sportovci ocení konzistenci a chuť gelů a hledají alternativu, která se bude blížit běžné stravě. Proto jsme přišli na trh s ovocným želé pro sportovce, které po funkční stránce splňuje stejné parametry jako gel, ale na rozdíl od něj je Penco® SPORT JELLYBAR vyroben z ovoce, neobsahuje konzervanty a pro mnohé sportovce je chuťově příjemnější alternativou gelu.

Penco® ULTRA ENERGY BAR – datlová tyčinka s kousky meruněk nebo s praženými mandlemi a kakaem. Byla vyvinuta speciálně pro sportovce. Na rozdíl od “RAW” tyčinek je obohacena unikátním disacharidem Palatinosou a bohatým zdrojem energie ve formě MCT tuků. Neobsahuje řepný cukr ani kukuřičný sirup. Doporučujeme během výkonu nebo jako ”předtréninkový snack”. Bez lepku a bez laktózy.

V našem sortimentu máme již přes 20 let zástupce energetických tyčinek, kde zdrojem energie kromě cereálií, jednoduchých sacharidů a ovoce je i MCT olej. Ty jsou z důvodů chutě a vysychání obaleny v polevě – jogurtové nebo z pravé hořké čokolády. Stále víc z naších sportovců volalo po jejich alternativě bez polevy a v bezlepkové variantě. Výsledkem jsou Penco® ULTRA ENERGY BAR. Základ tvoří mleté sušené datle, ty jsme obohatili Palatinozou – cukrem s postupným uvolňováním energie, MCT olejem jako alternativním zdrojem rychlé energie a v neposlední řadě i minerály důležité pro sportovní výkon.