Loni měl v držení žlutý dres od první etapy a nepustil ho až do předčasného konce v sedmé etapě. Letošní ročník měl zcela jiný průběh, ve kterém nikdo nedokázal konkurovat Primoži Rogličovi. Až do poslední etapy. Rogličův pád 25 kilometrů před cílem změnil všechno. Schachmannův tým BORA - hansgrohe byl v tu chvíli už na čele pelotonu a zvyšoval tempo. Roglič se snažil vrátit co nejrychleji, ale k týmu BORA - hansgrohe se přidaly další celky a Slovinec začal ztrácet. 

Roglič jednoduše řečeno nezvládl ovládání svého kola v kluzkém sjezdu a za svůj pád si mohl sám. Schachmannovi stejně nebylo příjemné, jak druhého vítězství na Paříž - Nice dosáhl. „Jsem rád, že jsem vyhrál, ale mám smíšené pocity. Dneska se všechno stalo hrozně rychle. Před prvním stoupáním jsem měl technický problém a musel jsem se dotahovat a potom Primož dvakrát spadl. Poprvé jsme na něj čekali, ale když spadl podruhé, byla před námi silná skupina a my se snažili vyhrát etapu. Několik týmů jelo tvrdě a nechtěli jsme ztratit svou pozici v pelotonu,“ vysvětluje Schachmann situaci svého týmu. 

„Bylo to dnes prostě šílené. Nevím, jestli můžu být s vítězstvím spokojený, protože tohle není nikdy ideální způsob vítězství. Naším cílem samozřejmě bylo obhájit loňské vítězství a teď tu stojím ve žlutém dresu. Je to trochu nečekané. Musím poděkovat celému týmu, těžce pracovali, aby mi tohle umožnili,“ dodává Schachmann. 

Přístup týmu BORA - hansgrohe obhajuje také Tiesj Benoot, lídr sestavy DSM: „Bylo to těžké, protože Roglič spadl dvakrát. Poprvé na něj jasně čekali. Byl jsem těsně za ním, když spadl podruhé, ale to už byl ve vedení tým BORA - hansgrohe, aby dotáhli skupinu. Nemyslím si, že by se dalo říct, že udělali něco špatného, ​je to součástí závodu.“

Schachmann byl jediný z hlavních favoritů, který v průběhu závodu nespadl. Kromě Rogliče pád vyřadil také Richieho Porta už v první etapě, vzdal také Tao Geoghegan Hart a později Brandon McNulty. Snadné to však neměl: „Na začátku poslední etapy jsme byli nervózní, protože Max měl prolbém s předním kolem před začátkem prvního stoupání. Ale Pascal Ackermann ho dotáhl zpět. Naší strategií bylo jezdit vpředu, abychom ubránili druhé místo v celkovém pořadí. Když Roglič spadl, zpomalili jsme a pokračovali až poté. Ale později byla před námi skupina 15 lidí a byl tam i Barguil, který byl jen dvě minuty za námi v celkovém pořadí. Museli jsme jet, abyhcom ochránili svou pozici. Je nám líto, že se Roglič nevrátil, ale my jsme se drželi našeho plánu, chtěli jsme útočit na vítězství v posledním kopci a našim klukům se dařilo,“ uzavírá celý případ Jens Zemke, sportovní ředitel BORA - hansgrohe.