Tým DSM, nizozemská sestava s německou licencí, oznámila rozvázání smlouvy s Marcem Hirschim po vzájemné dohodě. Současná smlouva přitom vítězi Valonského šípu měla skončit 31. prosince letošního roku. Tým DSM nebude ukončení smlouvy nijak více komentovat. 

Hirschi v loňské sezóně vyhrál etapu na Tour de France, klasiku Valonský šíp, byl druhý na Lutych - Bastogne - Lutych a třetí na Mistrovství světa ve Švýcarsku. Ve 22 letech byl nejlepším týmem týmu Sunweb, který mu do profesionální cyklistiky pomohl. V roce 2019 jezdil za kontinentální development sestavu a stal se mistrem světa a Evropy v kategorii U23. 

Už dříve se v zákulisí mluvilo o neshodách mezi Hirschim a šéfem Sunwebu Iwanem Spekenbrinkem. Hirschi měl lukrativní nabídky od konkurenčních týmů, zatímco Spekenbrink trval na dodržení už uzavřené smlouvy a odmítal Švýcarovi přidat. Tým Sunweb má dlouhou historii s předčasným ukončením smluv s mnoha závodníky. Z týmu předčasně odešli Marcel Kittel, John Degenkolb, Zico Waeytens, Edward Theuns, Warren Barguil, Tom Dumoulin, Michael Matthews a další. Iwan Spekenbrink je silně autoritativní a své závodníky řídí mnoha nařízeními a vnitřními pravidly. Pro některé závodníky (a závodnice, ze Sunwebu předčasně odešla také Ellen van Dijk) se to postupně stane nepřijatelné.  

Nyní se čeká na oznámení jiného týmu o příchodu Marca Hirschiho, který patří k nejtalentovanějším cyklistům současnosti. 

Zjišťujeme podrobnosti.