V celkovém účtování ardenské tour se dařilo i Jakubovi Otrubovi, Adamovi Ťoupalíkovi a Janu Bártovi, kteří obsadili 5., 9. a 10. pozici. Na závěr sezóny si tak jezdci Elkovu Kasper připsali body do žebříčku UCI a brali cenné prvenství v týmové soutěži.

Čtvrtá etapa provedla cyklisty z Tournes do Charleville-Mézières přes osm vrchařských a tři sprinterské prémie. „Už od startu se docela závodilo a museli jsme si dávat velký pozor, aby neujel někdo z jezdců na celkové pořadí a nebral bonusové vteřiny, které by mě mohly stát pozici na stupních vítězů. Opravdu jsem si to hlídal. Vyhovovalo nám, když ujela tříčlenná skupinka, která bonifikace sbírala a přitom měla z předchozích etap ztrátu, takže do finálového účtování toto trio promluvit nemohlo,“ popsal taktickou bitvu v závěrečné etapě Matěj Zahálka.

Závěrečné okruhy v cílovém městě byly bojem o co nejlepší výchozí pozici do hromadného dojezdu. „V technických pasážích po kostkách to byla velká strkanice. Trochu mě mrzí, že se Němec Leon Heinschke z Development Team DSM díky 3. místu ve spurtu posunul přede mě v celkovém pořadí, ale ten bronz je velký úspěch. Pro mě vlastně první velký úspěch, a kdyby mi někdo řekl, že budu mezi nejlepšími třemi na Ardenách, asi bych mu nevěřil. Navíc vítězství v týmech a další tři jezdci v nejlepší desítce. To je opravdu povedený etapák,“ uzavřel spokojený Zahálka.