Po čtyřech letech odešel ze Sunwebu a vrátil se do domácí sestavy BikeExchange (dříve Orica GreenEDGE). Michael Matthews už nedokázal spolupracovat s německým týmem, ačkoliv měl ještě na letošní rok platnou smlouvu. Loni chtěl startovat na dlážděných klasikách a Tour de France a místo toho ho manažer Iwan Spekenbrink a jeho podřízení sportovní ředitelé poslali na Giro d´Italia. Pro Matthewse to bylo nepochopitelné a rozhodl se pro změnu. 

V australském týmu jezdil čtyři roky už mezi lety 2013 a 2016 a dosáhl na 18 vítězství, včetně etapy na Tour de France, dvou etap na Giro d´Italia a třech na Vueltě. Matthews byl velkou hvězdou domácí sestavy, přesto odešel do Sunwebu. Zde se ze sprintera začal vyvíjet klasikář a Matthews patřil k nejlepším v ardenských i dlážděných jednorázových závodech. 

Právě na klasiky by se v BikeExchange měl zaměřit. Začne na Paříž - Nice, poté zkusí konečně vyhrát Milán - Sanremo (dvakrát dojel třetí) a vydá se na kostky do Belgie. V plánu jsou klasiky E3 Harelbeke, Dwars door Vlaanderen, Kolem Flander a Brabantský šíp. Paříž - Roubaix vynechá, aby byl připraven na Ardeny. Chce jet Amstel Gold Race (jednou třetí a jednou pátý) a Lutych - Bastogne - Lutych (čtvrtý v roce 2017). 

Ale prvním krokem je start na Paříž - Nice. Zde už třikrát vyhrál etapu a přitom zde pravidelně sezónu začíná. Na rozdíl od jiných Australanů nejezdí domů na Tour Down Under, zůstává v Evropě a radši se déle připravuje na důležitější závody. Jsem rád, že jsem po čtyřech letech zpět v GreeEDGE Cycling a že je to zrovna na Paříž - Nice, tak se mi vybavují krásné vzpomínky. Vyhrál jsem tu tři etapy během posledních dvou let v týmu a pokusíme se v příštím týdnu přidat další, říká Matthews o začátku sezóny. 

Přes zimu jsme tvrdě trénovali a nálada v týmu je stejně dobrá, jako když jsem zde před víc než čtyřmi lety jezdil. Motivuje mě to trénovat a udělat pro tým co nejvíc. Mám solidní sestavu nemůžu se dočkat, protože mám pocit, že jsou to už roky, co jsem naposledy závodil, dodává Matthews, který Paříž - Nice pojede společně s dalšími šesti kolegy. Těmi jsou Luke Durbridge, Alex Edmondson, Kaden Groves, Lucas Hamilton, Amund Grondahl Jansen a Alexander Konyčev. 

BikeExchange nespoléhá jen na Matthewse a v celkovém pořad chce uspět s Lucasem Hamiltonem, jak říká Mathew Hayman, sportovní ředitel BikeExchange: Paříž - Nice je vždy těžký závod, bývá špatné počasí a letos by měla být zima a nejspíš bude v některých etapách pršet. Potřebujeme co nejlepší plán. Jsme rádi, že se Michael Matthews vrátil, vyhrál tu v minulosti tři etapy, tak snad vyhrajeme další. Máme dost silný tým. Také chceme pomoci Lucasi Hamiltonovi k co nejlepšímu výsledku v celkovém pořadí. Lucas se v posledních letech hodně lepšil a pokusíme se mu připravit co nejlepší podmínky.