McCarthy (BORA-hansgrohe) byl nejrychlejší z devítičlenné skupiny uprchlíků a jediný, který se dokázal ubránit před skvěle finišujícím Eliou Vivianim (Quick-Step Floors). Třetí místo získal Daryl Impey (Mitchelton-Scott), vítěz Tour Down Under. 

Rozhodující únik přišel na posledním výjezdu stoupání Challambra Crescent, kdy se z pelotonu uvolnila devítka závodníků: Jay McCarthy, Daniel Oss (BORA-hansgrohe), Daryl Impey, Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), George Bennett, Robert Gesink (LottoNL Jumbo), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Dries Devenyns (Quick-Step Floors) a Simon Gerrans (BMC). 

V kopci nejdříve rozjel tempo tým LottoNL Jumbo pro Bennetta a Gesinka, následně zrychlil Peter Kennaugh (BORA-hansgrohe) pro McCarthyho a přes vrchol se devítičlenná skupina utrhla od soupeřů a pokračovala do cíle. 

Na posledních deseti kilometrech na sebe členové vedoucí skupiny útočili, za nimi jela další skupina i s Eliou Vivianim. Tři kilometry před cílem odskočil Esteban Chaves a pokračoval sám. Jenže si nevypracoval žádný výrazný náskok a byl soupeři dostižen osm set metrů před cílem. 

Jako první z vedoucí skupiny začal spurtovat Maurits Lammertink (Katusha Alpecin), ale brzy byl předstižen McCarthym, který si dojel pro vítězství. To už ale mohutně finišoval i Elia Viviani, který ve složité situaci dokázal předjet všechny, až na vítězného Australana. Třetí místo získal Daryl Impey, který tímto úspěchem navázal na triumf na Tour Down Under. Čtvrtý skončil Belgičan Devenyns a pátý Simon Gerrans. Za Gerransem už dojeli jezdci z Vivianiho skupiny, šestý skončil loňský vítěz Nikias Arndt (Sunweb).

Na poslední kilometry závodu se můžete podívat zde: