Kukrle se díky úniku ve 2. etapě posunul těsně pod pódiové pozice celkového pořadí. Ve třetí části z Cloyes-Les-Trois-Rivières do Vendôme útočil a díky skvěle zvládnuté týmové taktice pojede v zítřejší etapě ve žlutém dresu. Jezdci ElkovKasper tak budou opět hájit pozici průběžného lídra, což si vyzkoušeli už po vítězném sprintu Daniela Babora ve středečním úvodním závodě.

Už v úvodních 50 kilometrech se dost závodilo, hodně se nastupovalo a ve zvlněném terénu to nebylo vůbec příjemné. Peloton kontroloval únik a nedopřál mu více než 2 minuty náskoku. Navíc kolem 140. kilometru se začalo opět víc závodit a každou chvíli někdo nastupoval a doskakoval do úniků. Snažili jsme se být vepředu a jednotlivé nástupy kontrolovat. Náš dnešní cíl byl posunout Michaela Kukrlehoco nejvíc dopředu v průběžném pořadí a důležitý pro naši taktiku byl 200. kilometr, kdy přišla první prudká stojka, po které následoval úsek po šotolině, další stoupání a technický okruh městem,“ popisoval průběh etapy Dominik Neuman.

Na cílových okruzích se o ostré tempo starali Jan Bárta s Jakubem Otrubou, kteří se posunuli na úplné čelo pelotonu. „Chtěli jsme to ostatním udělat co nejtěžší a očesat z balíku pomalejší jezdce. Od prvního kola se nám povedlo najet na špici, natáhnout celé pole a ostré tempo udržet i v prudkých výjezdech a na šotolině. Povedlo se nám přesně to, o co jsme se snažili a fakt, že se díky tomu Kukrle dostal až do žluťáka‘ je famózní výkon celého týmu,“ nešetřil nadšením Neuman. „Je to vážně super, že jsme tohle dokázali v nejtěžším dni a extrémně dlouhé etapě,“ dodal.

Také 4. část Tour du Loir et Cher měří přes 200 kilometrů. Její rovinatý profil by měl vyhovovat sprinterům. Budeme chránit žlutý dres a spolu s Danem se budeme snažit v závěru zaspurtovat o co nejlepší výsledek,“ uzavřel spokojený Dominik Neuman.