Kvůli silnému dešti byl druhý díl Circuit des Ardennes UCI 2.2 zkrácen z plánovaných 134 na 93 kilometrů. I tak šlo o profilově náročnou zkoušku s pěti vrchařskými prémiemi, kterými český mistr Michael Kukrle vždy projel na druhé pozici. Už v úvodu byl aktivní Dominik Neuman, který bral bonifikační vteřiny na sprinterské prémii. 

Po 20 kilometrech přišla rozhodující chvíle závodu, když se z pelotonu odpojili Michael Kukrle a Liam Slock z Lotto-Soudal Development Teamu. Dvojice si vypracovala náskok, který držela po celých zbývajících 70 kilometrů. „Už před startem jsme měli v plánu kontrolovat nástupy a snažit se dostat do úniku. Když nám pak pořadatelé oznámili, že se etapa zkrátí, řekl jsem si, že bude nejlepší, když ujedu, protože na krátkou vzdálenost se dá únik lépe udržet. Zkoušel jsem nastoupit pětkrát, ale jezdci Riwal Cycling Teamu mě nechtěli nechat odjet. Nakonec se to podařilo, chvíli jsem jel před pelotonem sám, než mě doskočil Liam Slock,“ řekl vítěz etapy Michael Kukrle.

Celý den jsme spolupracovali, a protože je to mladší jezdec a ke konci už byl hodně unavený, v cílovém stoupání se mi podařilo ho utrhnout a dojet s malým náskokem do cíle. Cítil jsem se silnější a povedlo se mi dotáhnout únik k vítězství a získat i dres pro vedoucího jezdce bodovací soutěže,“ dodal Kukrle.

Třetí etapa bude se svými 163 kilometry pravou horskou zkouškou s pěticí vrcholů 1. kategorie. Na své si tak přijdou ryzí vrchaři. „Bude to hodně tvrdé, protože má celý den pršet a silně foukat, což v kopcích nebude vůbec příjemné. Jsme na tom ale všichni dobře, takže budeme závodit o co nejlepší výsledek,“ uzavřel Michael Kukrle, který po polovině ardenské tour figuruje na průběžném 9. místě.