Kolem Mitcheltonu je rušno už nějakou dobu. Tým prodloužil smlouvu Simonu Yatesovi a stále na něj spoléhá jako na hlavního lídra a muže, který by měl už letos vyhrát Giro d´Italia. Adama Yatese ale neudržel, Simonův bratr bude od příštího roku závodit za Ineos Grenadiers. Australané přijdou také o druhého titulárního sponzora, švýcarského výrobce kol Scott. Náhradou mají být kola Bianchi, která končí u Jumbo - Visma (Nizozemci jsou domluvení se značkou Cervélo).

Příchod nejlepšího Australana Michaela Matthewse je pro Mitchelton zcela zásadní. Australští fanoušci chtějí australské hvězdy v týmu. Matthews je v nejlepší formě svého života a ztratil důvěru v tým Sunweb. Německý tým nevzal Matthewe na Tour de France a pošle ho na Giro d´Italia, čímž přijde o klasiky. A tak v Sunwebu končí rok před uplynutím smlouvy. 

"Měl jsem příležitost vrátit se a musel jsem ji využít. V této chvíli se to zdá jako správné rozhodnutí a tým mě uvítal s otevřenou náručí. Vracím se moc rád, na GreenEDGE má skvělé vzpomínky. Gerry Ryan mě podporoval v juniorech a v kategorii U23 a pomohl mi stát se profesionálem. Takže je to jako návrat domů," říká Michael Matthews. 

Pro Matthewse je důležité dostat se na závody, kterého ho zajímají. Ale je ochoten i pomáhat ostatním lídrům. "Budeme mít Simona Yatese, který může vyhrát největší Grand Tours a rád byc byl toho součástí a také se zlepšují mladí kluci a chtěl bych jim pomoci." 

Zatímco mužská sestava zůstává silná, ženy přichází o nejlepší závodnici. Mistryně světa Annemiek van Vleuten se totiž dohodla se španělským Movistarem, kde stráví následující dva roky. Pro Movistar je to výrazný krok kupředu. Zatímco mužská sestava existuje přes třicet let, ženský celek byl založen v roce 2018 a postupně se zlepšuje. Společnost Telefonica, majitel značky Movistar, chce ženskou sestavu dostat na úroveň mužského týmu. Příchod nejlepší cyklistky světa je nejsnadnějším způsobem. 

"Tým Movistar dobře znám už několik let, protože jsem s jezdci Movistaru absolvovala tréninky v Sierra Nevadě v roce 2014. Ráda na to vzpomínám, byla to taková moje španělská rodina. Cítila jsem se vítána, byl to první mužský profesionální tým, který mě pozval na soustředění. Atmosféra byla tak uvolněná, žádný stres, počkali na mě na každém kopci a pohoda byla i večer. Dokonce jsem hrála stolní tenis s Alejandrem Valverdem," popisuje Annemiek van Vleuten první zkušenosti se sestavou Movistar. 

V ženské sestavě ovšem bude nezpochybnitelnou vůdkyní. "Projekt Movistaru mě zaujal, těším se na spolupráci s trenérem Patxim Vilou. Chci se s celým týmem zlepšit a těším se na budoucnost. Doufám, že mi pomohou být ještě rychlejší."