AG2R La Mondiale: Od 1. srpna 2020 začne s týmem závodit Clément CHAMPOUSSIN (21 let), letošní vítěz etapového závodu Giro della Regione, kde vyhrál dvě ze čtyř etap a kde mj. startovali naši mladíci z Prostějova (61. Tyrpekl). Dále 2. na malé Lombardii, kterou si oblíbil, jelikož rok předtím dojel 3. Daří se mu i na Tour de l´Avenir, kde skončil 4., a tím si o jednu příčku polepšil oproti předešlému roku. Na bronzovém stupínku skončil na letošním Závodu míru U23. Talent jako hrom, zvláště do kopců a na těžké etapáky (viz titulní foto).

Cofidis: Od srpna letošního roku trainee a od příštího na dva roky podepsal Eddy FINÉ (21). Řadu umístění do desítky včetně pódiových výhradně na francouzských závodech povětšinou kategorie 2.2 (např. 6. místo na Tour Alsace za druhým Františkem Sisrem).

Groupama – FDJ: Z farmy přichází 21 letý Alexys BRUNEL, letošní vítěz Paris – Tours Espoirs. Pyšný může být i na 3. místo z etapy malého Gira i loňské stejné pozice při Lutychu U23. Při jeho parametrech 1,9m a 80kg nepřekvapí, že je dvojnásobným francouzským šampionem v časovce v U23 a juniorským evropským šampionem ve stejné disciplíně.

Israel Cycling Academy: Tým má zatím nejméně kompletní soupisku a nelze se divit za situace, kdy přebírá Katushu. V zatím oficiálně 18 členném kádru je nejmladší Francouz Alexis RENARD (20). Zatím nestál na stupních vítězů, dvakrát se prosadil ve vrchařské soutěží na dvojkových etapácích: 2. a 4. Více se prosazoval v juniorech, odkud si nese 4 prvenství včetně jedné časovky, v níž byl i 3. na mistrovství Francie.

Astana: Benjamínkem se stává Kazach Vadim PRONSKIY (21). Letos odzávodil v kontinentálním Vino - Astana Motors na mladíka pozoruhodných 60 dnů. K nejlepší výsledkům patří 3. místo na etapáku Tour de Langkawi (2.HC) či 7. na Tour de l´Ain (2.1). Vyhrál soutěž mladíků na rakouské Tour. Svůj talent prokazoval už vloni, kdy skončil 14. na malém Giru a především ovládl třiadvacítkové Giro Ciclistico della Valle. V roce 2016 dokončil na 4. místě Závod míru juniorů (13. Jakub Otruba).

Bahrain - Merida: Nejmladším bude nováček Nizozemec Kevin INKELAAR (22), který prošel Contadorovou Kometou a farmou Groupama-FDJ. Na kontě má dvě etapy a celkově 2. a 3. místo na Giro Ciclistico della Valle. Letos ještě 12. na mládežnickém Giru. V Čechách jsme ho mohli vidět na Okolo jižních Čech v roce 2017, kde v dresu mladíků Lotto-Soudal ovládli úvodní týmový chronometr, ovšem do poslední etapy už nenastoupil.

BORA – hansgrohe: Ze SEG Racing Academy přichází 21 letý Nizozemec Ide SCHELLING. Všestranný jezdec, který se může vykázat etapou a celkovým 8. místem na Giro Ciclistico della Valle, 2. místem v etapě na mládežnickém Giru či 4. na třiadvacítkovém Lutychu. Před dvěma lety ovládl vrchařskou soutěže na Závodu míru U23.

CCC: K 22 letému Sajnokovi přichází stejně starý Georg ZIMMERMANN, Němec, který dosud závodil v rakouských týmech. Je to především vrchař. Pochlubit se může dvěma prvenstvími v jednorázových a jednou etapou na závodech své kategorie v Itálii. Byl 14. a 12. na světových šampionátech U23. Letos dokázal dojet na 5. místě v mimořádně kopcovité etapě na Kolem Rakouska a být celkově 5. na Tour de l´Avenir. Na Závodu míru 2017 byl 5. ve vrchařské soutěži.

Lotto Soudal: V roce 2020 má v týmu čtyři 21 leté mladíky. Tři z nich už v týmu působili, nově přichází z Komety Ital Stefano OLDANI: prozatím dvě 2. místa v etapových závodech, mj. jedno na Giro Ciclistico della Valle.

Jumbo-Visma: V týmu tři 22 letí. Nově přichází Nor Tobias FOSS, vítěz letošní tour de l´Avenir, 6. na světovém šampionátu, 3. na Lutychu U23 atd.!

Trek – Segafredo: Podepsali juniorského světového šampiona Američana Quinna SIMMONSE (18). Přichází také Michel RIES (LUX, 21), vítěz etapy na Giro Ciclisto della Valle, 7. z Tour de l´Avenir.

Simmons

EF Education First: V týmu budou působit tři 21 letí mladíci. Louis VILLALOBOS, především dvojnásobný mexický šampion v časovce a 8. z Tour of Utah. Němec Jonas RUTSCH, jehož největším vítězstvím je letošní Gent-Wevelgem U23. Od 1. 8. příštího roku se do sestavy začlení švýcarský sprinter a klasikář Stefan BISSEGGER, který letos skončil na 2. místě na Závodu míru, když v etapách dojel 1. a 3. Následně ovládl i etapu na l´Aveniru a především skončil 2. na mistrovství světa!

Mitchelton Scott: Patří mezi týmy, kteří mladíky nešetří. V týmu bude po dvou dvacetiletých a jednadvacetiletých. Přichází Australan Kaden GROVES, sprinter s již devíti vítězstvími na závodech nižší kategorie. Maďar Barnabáš PEÁK, jeden z nejlepších maďarských cyklistů posledních pár let a představil maďarské „nové vlny“, např. 2. na Okolo Maďarska či Giro Ciclisto d´Italia. A také syn bývalého vynikajícího cyklisty Alexander KONYCHEV s italským pasem, který letos ovládl jeden závod 1. Nation´s Cupu ve Francii. Vypadá to, že roste postupně, žádné převratné výsledky v minulosti nedosáhl.

NTT: Přichází mistr světa U23 Ital Samuele BATTISTELLA (20), mj. druhý z loňského Závodu míru. S ním další Ital 22 letý Matteo SOBRERO s řadou umístění v top ten ve své kategorii, včetně dvou vítězství z italských jednorázovek, a Dán Andreas STOKBRO, mj. vítěz třiadvacítkového Kolem Flander z letošního roku. V roce 2017 závodil Okolo jižních Čech v týmu Riwal, ale bez výraznějšího výsledku.

Bissegger, Battistella, Pidcock

Deceuninck – Quick Step: Po hlavě do toho jdou v týmu Zdeňka Štybara. K 19 letému EVENPOELOVI podepsal čtyři mladíky ve věku 20 a 21 let: Ital Andrea BAGIOLI se chlubí dvěma etapáky ve své kategorii, 2. a 3. místem na malé Lombardii, či 2. místem na třiadvacítkovém Lutychu. Belgičan Mauri VANSEVENANT ovládl mj. letošní prestižní Giro Ciclistico della Valle, dojel 5. na Závodu míru a 6. na l´Aveniru atd.! Portugalec Jao AMLEIDA vloni vyhrál Lutych v U23, má řadu pódiových umístění v etapácích i jednorázovkách. Letos se mu dařilo na Tour of Utah: 2. a 4. místo v etapě a celkově 4. O Američanovi Ianu GARRISONOVI, excelentním časovkáři, jsme psali v samostatném článku.

Movistar: Španělský celek výrazně omlazuje! Do týmu přichází 20 letý Juri HOLLMANN (GER), zatím bez výrazných úspěchů. Stejně starý Američan Matteo JORGENSON, 2. z mistrovství USA v časovce U23 a 2x 3. v letošních etapách Tour de l´Avenir. 21 let je Inigovi ELOSEGUIMU (ESP), letos 3. v etapě na l´Aveniru. Stejně starý je Kolumbijec Augusto RUBIO, především etapový jezdec, letos 2. a 2x 3. v etapách a celkově 2. na Giro Ciclismo.

UAE: K 21 letým POGAČAROVI a PHILIPSENOVI přichází 20 letý Camilo ARDILA (COL), letošní vítěz Giro Ciclisto d´Italia! Podepsal na 4 roky. A s ním tři 21 letí: Mikkel BJERG (DEN), trojnásobný světový šampion v časovce! Alessandro COVI (ITA), 4. na mládežnickém Giru a vítěz etapy na l´Avenir. Brandon MCNULTY (USA), vítěz Kolem Sicílie, 7. na Kalifornii a 2. a 3. na mistrovství světa v časovce U23.

Garrison, Bjerg, McNulty

Sunweb: V týmu bude závodit 11 kluků mezi 19 a 22 lety! Přichází Thymen ARENSMAN (NIZ, 19), 2. celkově na loňském Tour de l´Avenir a 3. Paris-Roubaix Espoirs. Ilan VAN WILDER (BEL, 19), letos 3. na l´Aveniru a 4. na Závodu míru. Mark DONOVAN (GB, 20), 4. na Giro Ciclismo d´Italia. Alberto DAINESE (ITA, 21), letošní evropský šampion a etapa na Czech Tour. Nils EEKHOOF (NIZ, 21), 1. a 3. místo na Roubaix Espoirs, etapa z letošního Závodu míru. Felix GALL (AUT, 21), 6. a 12. při posledních ročnících Závodu míru U23. Martin SALMON (GER, 22), vítěz vrchařské soutěže na letošním Okolo Slovenska.

Ineos: Tým bude mít čtyři 22 leté a všechny už dobře známe: BERNAL, NARVÁEZ, SIVAKOV, SOSA!