"Byl to opravdu dobrý den. I přes déšť jsem si závod užil. Zajel jsem velmi dobrý čas a před prvním týdnem mám dobrou pozici v celkové klasifikaci," řekl Pogačar po 13 kilometrů dlouhé časovce vedoucí centrem Kodaně. Nejsevernější Grand Départ v historii Tour de France nebyl pro závodníky příliš přívětivý, ale Pogačar si z toho nic nedělal.

"Od začátku do konce jsem jel na plný plyn. Časovka byla kvůli dešti trochu stresující, kvůli kluzkých silnicím. Každopádně v prvních zatáčkách jsem viděl, že podmínky nejsou tak špatné, a od té doby jsem to bral zatáčku po zatáčce. Cítil jsem se sebejistě, aniž bych příliš riskoval." 

Pogačar je rád, že psychicky náročnou první etapu Tour de France zvládl bez úhony a ve velmi dobrém čase: "Jsem spokojený se svým výkonem a jsem moc rád, že jsem v bílém dresu. Byl to první test Tour, nebyl příliš dlouhý, ale i tak byl těžký. Všiml jsem si, že mám dobré nohy." Pogačar najel 8 sekund na Jonase Vingegaarda a 9 sekund na Primože Rogliče. "Všichni jsou stále velmi blízko u sebe. Byl to fajn den a můj zatím nejlepší start na Tour. Ale Paříž je ještě daleko, ještě před sebou máme celou Tour."

Dánský start Tour de France nabízí víc než jen kodaňskou časovku. V sobotu je na programu sice rovinatá, ale také větrná etapa z Roskilde do Nyborgu s přejezdem 18 kilometrů dlouhého mostu Storebæltsbroen, spojující dva největší dánské ostrovy Sjælland a Fyn. I zde hrozí terezíny a dělení pelotonu, ačkoliv podle směru větru není riziko zvlášť velké. "Bude to nervózní etapa. Nikdy nevíte, co se stane. Mám dobrý tým a budeme si muset dávat velký pozor, protože to bude určitě těžký den."

Spokojení se svými výkony byli také Roglič a Vingegaard, i když něco málo na Pogačara ztratili. "Se svým výkonem jsem naprosto spokojený. Kvůli mokru to bylo nebezpečné, ale vyhnuli jsme se prvnímu pádu. Že jsem na Pogačara ztratil pár vteřin? Samozřejmě vždycky chcete získat nějaký čas, ale rozhodně jsem spokojený a hlavně šťastný, že jsem první den zvládl bez úhony," řekl Roglič, který má s pády na Tour bohaté zkušenosti. 

Domácí naděje Jonas Vingegaard jel v možná nejhorším dešti celého dne: "Jsem spokojený s tím, jak mi časovka vyšla. Moc jsem neriskoval. Bylo to velmi kluzké a několikrát jsem málem dostal smyk. Takže jsem rád, že jsem nespadl. Se svým výkonem a časem jsem spokojený. Moc času jsem neztratil. Strašně se mi to líbilo, užívám si tu každý den. Lidi mě úžasně povzbuzovali, bylo to výjimečné."