V závěrečných metrech jej při stoupání na Dlouhé stráně předstihl Nor Tobias Halland Johannessen (Uno-X Pro Cycling Team). Z Čechů byl opět nejlepší Jan Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), cílem projel sedmý a stejné místo mu patří před závěrečnou etapou i v průběžném hodnocení.

Podruhé organizátoři v letošním ročníku situovali dojezd na kopec, a tak bylo jasné, že prim budou hrát vrchaři. Hned od začátku etapy po startu v Moravské Třebové vyrazili jezdci vstříc necelým 144 kilometrům hodně svižně. Pokusy o únik byly časté, ale po prvním větším stoupání se vydařil šestici jezdců, v níž by i Dominik Neuman (Elkov Kasper). A počínal si hodně aktivně. Na vrchařských prémiích v Horním Městě a na Skřítku vybojoval dvě druhá místa a jedinou rychlostní dokonce vyhrál, což mu vyneslo stupně vítězů pro nejaktivnějšího jezdce etapy.

Náskok si však uprchlíci nevypracovali ani tříminutový a při prvním stoupání na Dlouhé stráně je peloton pohltil. V desetikilometrovém kopci se vepředu vykrystalizovala dvacetičlenná skupina s trojicí jezdců Elkov Kasper Adamem Ťoupalíkem, Michaelem Kukrlem a Jakubem Otrubou, nechyběl ani Hirt a další favorité.

Při druhém stoupání to vypadalo nadějně pro Kukrleho, který byl v úniku spolu s dvojicí jezdců, ale sedm kilometrů před cílem byli dostiženi. Krátce nato se od ostatních odpoutala dvojice Zana - Johannessen a až do posledních metrů bojovala o vítězství. Přibližně 500 metrů před cílem nastoupil Zana, získal náskok a zdálo se, že si jede pro double na Dlouhé stráně, když zde slavil před dvěma měsíci při Závodu míru U23. Tentokrát ale nakonec neuspěl, když se před něj skvělým závěrem v nejprudším stoupání dostal jeho soupeř, s odstupem půl minuty dojel třetí Estonec Rein Taaramae (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux). Ve žlutém jedoucí Australan Nicholas Schultz (Team BikeExchange) skončil čtvrtý s mankem 40 vteřin a na stejnou pozici klesl v průběžném hodnocení.

Kvartet jezdců nejlepší české stáje Elkov Kasper Jakub Otruba, Michael Kukrle, Adam Ťoupalík a Jan Bárta dojel ve druhé desítce a stejně jsou na tom i celkově. "Já myslím, že to bylo z našeho pohledu dobré. My čtyři, co jedeme na celkové pořadí jsme tam byli a předvedli jsme dobrý výkon. Letošní závod je vysloveně pro vrchaře a to my ovšem nejsme. Profilově by to sedělo Michalu Schlegelovi, ale ten zde ze známých důvodů bohužel není. Závod ale končí až zítra ve Šternberku, a tam se to ještě může hodně zamíchat, nic nevzdáváme," řekl v cíli čtrnáctý Michal Otruba.