Obviněný byl identifikován a vypátrán díky spolupráci italských, slovinských, německých a rakouských orgánů. Podle Il Gazzetina řidič věděl, že k nehodě došlo, ale ujel. Podle svědků dokonce zastavil, vysedl ze svého kamiónu Volvo a šel se na Rebellina podívat a poté se vrátil do kabiny a odjel. Řidič podle prvních zpráv vyjížděl z dálničního sjezdu a poté do italského cyklisty narazil.

Podle listu Il Gazzettino má řidič na svědomí už dvě závažné nehody. V roce 2001 se přiznal k nehodě, od které ujel, jenže rozsudek byl později zrušen. V roce 2014 byl tentýž muž v Chieti obviněn z řízení pod vlivem alkoholu. Přesto dál pracoval pro přepravní firmu se sídlem v Recke v severním Německu a ve středu jel do Itálie vyzvednou náklad z terminálu ve Veroně. Po útěku z místa srážky s Rebellinem řidič údajně dovezl náklad do Berlína a poté se vrátil na sever Německa.

Italská policie provedla rekonstrukci celého incidentu a také díky svědkům bylo možné rychle vypátrat podezřelého. "Nevíme, zda to pomůže zmírnit bolest, kterou místní i širší italská komunita pociťuje, ale chci poděkovat všem, od institucí až po obyčejné lidi, kteří karabiniérům při vyšetřování pomohli," řekl k věci Giuseppe Moscati, velitel Carabinieri. 

Davide Rebellin ukončil letos na podzim svou více než třicetiletou profesionální kariéru, během které dokázal vyhrát několik významných klasik a etapových závodů. Jedenapadesátiletý vyrazil ve středu na vyjížďku na svém gravelu (v říjnu se zúčastnil prvního gravelového mistrovství světa), bohužel se z ní už nevrátil.