"Nebyl to náš nejlepší den," řekl Niermann, bývalý profesionální závodník ve službách Rabobanku, po dojetí 4. etapy Paříž-Nice. Vingegaard se už 4,3 kilometry před cílem pokusil zaútočit a jeho ostrý nástup snadno utrhl všechny soupeře s výjimkou Tadeje Pogačara. Slovinec byl v závětří za Vingegaardem naprosto v klidu a dokonce se usmál do kamery, nebyl na limitu svých možností. Naopak za to sám vzal o chvíli později a zlomil svého rivala. 

"Jonas se cítil opravdu dobře, ale překročil svůj limit. Kvůli tomu ztratil hodně času. Neměl to dělat, ale taková je cyklistika," pokračoval Niermann v rozhovoru s britskou televizí ITV. Podle Niermanna měl Vingegaard jet opatrněji a neztratil by 43 sekund. Po Pogačarově útoku se snažil ze všech sil vrátit do háku, ale byl příliš dlouho na limitu a v posledním kilometru se dokonce propadl za Auréliena Paret-Peintreho a Kévina Vauquelina. A vypadal hodně zklamaný, což potvrdil i Niermann: "Je zklamaný, protože přijel pro víc."

"Možná neměl útočit, protože ho to přišlo draho. Ale takový je život. Cítil se dobře a chtěl to zkusit, ale nakonec to nevyšlo," dodal Niermann. "Do té doby šlo všechno dobře. V posledním stoupání to bylo na samotném Jonasovi, to jsme věděli. Na začátku kopce neměl žádné problémy."

V celkovém pořadí ztrácí třetí Vingegaard 44 sekund na vedoucího Pogačara. Zdá se skoro nemožné, že by takovou ztrátu mohl dohnat, ale do konce zbývají čtyři etapy. "Závod končí až v neděli, takže se do té doby nevzdáme. Ale Pogačar je ve své jarní formě neuvěřitelně dobrý. To víme už několik posledních let. Vypadá velmi silně," uznal Niermann.