Pětadvacetiletý Nils Politt v letošní sezóně zaujal především druhým místem na Paříž  Roubaix. V nesmírně rychlém a náročném ročníku závodu dokázal v závěru útočit a udržel se ho jen pozdější vítěz Philippe Gilbert. Okamžitě se o něj začaly zajímat nejlepší klasikářské sestavy, v čele s Deceuninck - Quick-Step, které věděly o problémech ruského týmu se švýcarskou licencí, ale licenci nakonec koupil tým Israel Cycling Academy a Politt volně přestupovat nemohl. 

"Okolnosti byly pro všechny závodníky Katushe složité, ale jsem rád, že mám jasno. Jsem velmi šťastný, že jsem členem Israel Cycling Academy a těším se na svůj podíl v tomto projektu," říká Nils Politt. "Můžu se tu hodně naučit, zejména o klasikách. Letos v Katusha Alpecin nám chyběl zkušený závodník. Ale teď, v týmu s André Greipelem a dalšími silnými jezdci, můžeme dosáhnout velkých výsledků na jarních klasikách. Taky si myslím, že tým bude silný i na ostatních závodech. ICA může bojovat o vítězství po celý rok." 

Politt byl letos na jaře ve vynikající formě, protože kromě druhého místa z Roubaix, bral také pátou příčku na Kolem Flander. Je proto logické, že bude na mít na nejtěžších dlážděných závodech volnost a týmovou podporu. 

"Nils v posledních letech dokázal, že má velmi blízko k vítězství na velkých závodech. Bude velkou posilou. Budujeme první část naší klasikářské sezóně kolem něj," dodává Kjell Carlström, manažer Israel Cycling Academy. A svého krajana chválí také André Greipel, další posila ICA: "Nils má silný motor a je velmi schopný i v časovce. Doufám, že se stane nejsilnějším klasikářem v profesionálním pelotonu."

Sedmatřicetiletý Greipel už nejspíš nebude velkou postavou hromadných dojezdů, ale bude spíše mentorem spurterů a také klasikářů, v čele s Nilsem Polittem. "André není jen dobrý přítel, ale je také mým vzorem. Všichni v akademii se od něj můžou učit," tvrdí Politt.