Nosková má za sebou velmi náročnou sezónu, kterou zahájila v dresu španělského týmu Zaaf, který však už otcem dubna zanikla, protože nesplnil finanční závazky. Start sezóny byl pro Noskovou ze sportovního pohledu úspěšný, ale od konce května do půlky srpna neměla závodní příležitosti, dokud nezískala angažmá v celku Massi-Tactic. Minulý týden oznámila návrat k cyklokrosu, kde dříve sbírala přední umístění na mezinárodní scéně. V jabloneckém celku Czech MultiSport Coaching se chtěla připravit na světový šampionát v Táboře a na závodě českého poháru v cyklokrosu v Rýmařově naznačila, že se silniční angažmá na příští sezónu rýsuje ve Francii. 

A podařilo se, Nosková bude od příštího roku jezdit za Cofidis. "Přestup do týmu Cofidis je dar z nebes," říká upřímně šestadvacetiletá závodnice. "Chtěla jsem být součástí dobrého týmu, který má špičkové vybavení a účastní se prestižních závodů... Přesně to Cofidis splňuje! Myslím, že díky spojení s mužským týmem může být ještě lepší. Osobně mám radši etapové závody, mám ráda dlouhé, náročné etapy s dlouhými kopci. Mým cílem bude udělat vše pro to, abych pomohla týmu vyhrávat závody a podala co nejlepší výkon," dodává Nosková. 

Cofidis nepatří mezi WorldTeamy, drží licenci Continental, ale je zván na největší závody světa, včetně Tour de France. Tým existuje od roku 2022 a úzce spolupracuje s mužským týmem, který patří do nejvyšších pater profesionální cyklistiky od roku 1997. Kromě Noskové do týmu přicházejí také Australanka Sarah Roy, Němka Hannah Ludwig, Nizozemka Kirstie van Haaften a Francouzsky Lise Ménage a Julie Bego. Posledně jmenovaná je současnou juniorskou mistryní světa. 

20230423LBF1035-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Celkem bude tým mít patnáct závodnic, o jednu více než loni. "Bylo důležité zvýšit počet závodnic na patnáct. Sezóna je dlouhá a náročná. To nám někdy umožní být přítomni na dvou závodech, umožní nám to dívkám občas dopřát oddech a budeme schopni se přizpůsobit v případě zranění. Je to logický vývoj, který nás také přiblíží k licenci UCI World Tour, což je náš střednědobý cíl. Máme všestranný tým, ke kterému se připojila řada dívek. Deset dní společných tréninků v prosinci a lednu využijeme k tomu, abychom vybudovali tým, začali spolupracovat a co nejlépe zvládli nadcházející sezónu," říká Mélanie Briot, sportovní ředitelka týmu Cofidis. 

S posílením kádru je spokojený také Cédric Vasseur, generální manažer celého týmu Cofidis: "Náš ženský tým jde stále nahoru. S Mélanie Briot a Arthurem Quilliecem jsme chtěli posílit sestavu ve všech oblastech. Julie Bego v Glasgow oslnila a velmi rychle se učí. Brzy bude moci konkurovat nejlepším cyklistkám světa. Hannah Ludwig a Nikola Nosková dostanou šanci, když se závod dostane do hor. Sarah Roy nám přinese zkušenosti se závody na nejvyšší úrovni. Kirstie van Haaften posílí tým pro klasiky a Lise Ménage si bude zvykat na nejvyšší úroveň. Můžeme se dále zlepšovat a velmi rychle konkurovat nejlepším týmům na světě."