Co tedy vozil tým Intermarché v rámci Tour de France od KCK/ Force?

Tým vozil přilby a brýle. Z přileb si zvolili model Lynx, Orca a Globe. Dále už pak bylo na jednotlivých jezdcích, aby si zvolil svůj oblíbený model, který budou používat. Z brýlí bylo možno vidět model Ambient, novější model Attic a jako úplné novinky brýle Mantra a Drift.  

Novinky jste dodali na základě požadavků týmu, resp. jezdců nebo jste je na základě vašeho vlastního vývoje týmu nabídli?

Nevznikly úplně na základě požadavků jezdců, ale společně jsme pracovali na novém polarizačním skle, kterým je vybaven model Drift. Ono to funguje tak, že jezdci si vždy odzkouší novinky a případně nám řeknou, proč jim nesedí nebo co by uvítali, abychom se mohli zase o kousek posunout.

Tři modely přileb, čtyři modely brýlí. Je to nutnost, standard nebo způsob, jak si zajistit spolupráci na další období?

Přilby a brýle jsou hodně individuální záležitost, podobně jako tretry. Každý člověk je jiný a ne každému sedne úplně všechno na sto procent. Naštěstí máme více modelů a každý jezdec si z vybraných modelů vždy zvolí to, co mu zcela vyhovuje. Velký důraz byl v poslední době kladen zejména na kvalitu skel brýlí, proto byly vylepšeny fotochromatické modely a zavedeny polarizační skla.

Byli jste připraveni v případě, že by někdo z týmu oblékl zelený, puntíkatý atd. dres, přizpůsobit operativně design dodávaného zboží? Je vše připraveno předem, nebo jde o bleskovou operativu?

Na toto jsme samozřejmě byli připraveni předem. Na každou velkou GrandTour se tyto speciální produkty musí nachystat předem a zaslat týmu už před samotným závodem. Tedy tým dostal žluté vybavení, puntíkaté, zelené atd.

Jsou tedy s vašimi výrobky spokojeni a dali to jasně najevo?

Celkově jsou s produkty spokojeni, zpětná vazba je vesměs pozitivní, takže nás to těší a v naší práci pokračujeme dále.

Na jak dlouho je spolupráce podepsána a uvažuje se o prodloužení?

Spolupráce s tímto týmem je podepsána do konce tohoto roku a co bude dál, zatím nemůžeme prozradit, ale jsme ve stavu vyjednávání.

Uvažujete o spolupráci s nějakým novým týmem řekněme na úrovni Pro nebo dokonce WorldTour? Rádi bychom se udrželi na úrovni WorldTour.  Popravdě finanční stránka takové spolupráce je hodně náročná a celková ekonomická situace ve světe není nyní úplně ideální.  Teprve uvidíme, jak dopadnou všechna jednání a jak se nakonec rozhodneme. Zatím vše společně s taťkou řešíme a diskutujeme o tom.

Jakou roli ve vzájemné spolupráci hraje Jan Hirt?

Honza je pohodový a normální kluk.  Několikrát k nám dorazil na návštěvu s týmem a poté i samostatně na tiskovku, aby se potkal s fanoušky a dokonce si s nimi vyjel na kole. Ale na vznik spolupráce KCK s Intermarché vliv neměl. Samozřejmě když jsme věděli, že je v týmu český jezdec a ještě k tomu Jan Hirt, tak jsme ze spolupráce měli ještě větší radost.

Jan Hirt by se měl objevit na Vueltě. Budete i pro tento závod připravovat nějaké novinky?

Na tomto závodě se už žádné novinky prezentovat nebudou, ale budeme doufat, že tým bude stejně úspěšný jako v loňském roce!

Jak je to s dostupností novinek pro běžného zákazníka?

Letošní rok bylo hodně novinek, zejména brýlí, které jsem už zmínila. Ale máme i technické novinky: inflátor PUFF, sada Pikado, nové tretry, městské přilby a samozřejmě oblečení a tretry. Je toho spousta a ohledně novinek by to vydalo na samostatný článek. Kdo se zajímá, tak se vše může dozvědět na sociálních sítích a našem webu www.force.bike.

Děkujeme za rozhovor a přejeme, ať se i nadále daří prezentovat českou firmu na nejvyšší úrovni světové cyklistiky.