Po sestupu týmu Lotto-Dstny do druhé divize, roste význam mladičkého De Lieho v rámci tohoto tradičního týmu. Rodák z valonského Libramontu prodloužil smlouvu do konce roku 2024, samozřejmě za lepších podmínek, finančních i sportovních. V roce 2021 se v dresu třiadvacítkové farmy Lotta radoval z mnoha úspěchů, vyhrál například celkové pořadí Okolo jižních Čech a několik dalších sprinterských soubojů s nejlepšími jezdci kategorie U23. Na úspěch je zvyklý a triumfy mezi profesionály ho proto moc nepřekvapily. 

Rychlý Belgičan nechce příliš spěchat, ve svém věku pravděpodobně ještě není připraven na třítýdenní etapové závody a proto je v sezóně 2023 vynechá. V příštím roce ještě nebude mít zodpovědnost za výsledky na Grand Tours, v hierarchii týmu je výš Caleb Ewan a má také větší zodpovědnost. De Lie si nejdříve vyzkouší monumentální klasiky. „Letos ho čeká Classica Communitat Valenciana, pak La Marseillaise, Etoile de Bessèges, Kuurne-Brusel-Kuurne, Paříž-Nice a taky Milán-Sanremo. Grand Tour zatím není v jeho programu, i když na jaře by měl jet i Paříž-Roubaix,“ představuje De Lieho závodní program Kurt Van de Wouwer, hlavní sportovní ředitel Lotto-Dstny, v rozhovoru s Het Nieuwsblad. 

Van de Wouwer připouští, že po letošní úspěšné sezóně se od De Lieho čeká hodně: „Budeme ho chránit před přílišným tlakem, ale očekávání už jsou větší. Od nynějška od něj očekáváme, že se bude účastnit velkých závodů, a že je může klidně i vyhrávat.“

Van de Wouwer nemá strach, že by větší tlak měl negativní vliv na výkony mladého závodníka: „Arnaud není někdo, kdo by nemohl spát noc před velkým závodem, kde bude lídrem. Má velmi realistické a zdravé sebevědomí a dokáže o sobě říct: Jsem dobrý, uspěju.