Jasper Philipsen patří k největším talentům současné belgické cyklistiky. Dvaadvacetiletý závodník byl dříve považován za nástupce Toma Boonena, protože je nejenom velmi rychlý, ale předvídala se mu také zářná budoucnost v klasických jednorázovkách. Sám Philipsen ale chce nejdřív uspět v hromadných dojezdech a klasiky dává na vedlejší kolej. 

"V nejbližší budoucnosti se zaměřím hlavně na sprinty. Každý rok se snažím dělat malé kroky vpřed. Možná nejsou moc vidět, ale podle mě jsou malé krůčky lepší pro mou budoucnost a déle vydržím, když se budu zlepšovat pomalu. A doufám, že se opravdu budu zlepšovat. Je hodně důležité nechtít vše hned, nebo nepřeskočit nějaké kroky. Snažíme se dělat správná rozhodnutí," říká Philipsen o svém přístupu k cyklistice a zjevně naráží na současný boom mladých jezdců, kteří jsou okamžitě úspěšní na největších závodech. 

Belgičané mají v současnosti dostatek talentovaných jezdců, na které se upíná největší pozornost. Nejvíce na Wouta van Aerta a Remca Evenepoela, takže Philipsen se může zlepšovat v jejich stínu. "Ve skutečnosti necítím žádný vnější tlak, ale tlačím sám na sebe, protože chci dosáhnout toho, co jsem si určil a pokusím se jich dosáhnout co nejrychleji. Takže nějaký tlak cítím, ale ne od ostatních a z Belgie." 

Philipsen odešel z týmu UAE Emirates do druhodivizního celku Alpecin - Fenix. V bohaté arabské sestavě necítil dostatečný zájem a podporu, v belgickém týmu bude mít důležitější roli. Na UAE Tour bude lídrem do hromadných dojezdů, ačkoliv startuje také Mathieu van der Poel. "Podle mě náš tým udělal v posledních letech velký pokrok, takže to vypadá dobře. Udělal jsem změnu a těším se na závody."   

Po UAE Tour se vrátí do Evropy, v plánu má Le Samyn, Paříž - Nice, Nokere Koerse a Milán - Sanremo. Pojede také další klasiky Bruges - De Panne, Gent - Wevelgem, Dwars door Vlaanderen a Scheldeprijs. A později v sezóně jednu z Grand Tours, Alpecin - Fenix bude startovat na všech třítýdenních závodech. Která to bude tentokrát, se ale teprve uvidí.