Zmírnění následků pádů a ochrana lidských životů je základním posláním POC a není náhodou, že tato značka se svými promyšlenými výrobky a technologiemi postupně pronikla také do profesionálního pelotonu. 

Helmy POC jsou vybaveny patentovaným systémem ochrany mozku MIPS, který chrání cyklistu před rotačními silami, působícími při nárazu na hlavu jezdce. Ty totiž bývají při poranění mozku nejfatálnější. Pomineme – li ochranu, je POC ovšem proslulý též funkčností. Nekompromisní větrání, aerodynamika, pevné uchycení helmy na hlavě nebo bezešvý design. Díky němu tvoří brýle a helma v podstatě jednolitý celek, který umožňuje cyklistovy ničím nerušeným rozhled. 

Pokud jste silničář, zaujmout by vás mohla nová helma POC OMNE LITE, která kombinuje nízkou hmotnost se skvělou ventilací. Je jakousi vstupní helmou do světa závodní cyklistiky.  Přilba vychází z osvědčeného modelu Omne Air, ale je lehčí a lépe odvětraná. Lehký 360° systém nastavení poskytuje bezpečné uchycení kolem celé hlavy.

loading...

Lahůdku letos nachystal POC také pro gravelové nadšence v podobě modelu POC OMNE ULTRA MIPS. Jedná se o přilbu vybavenou řadou vnějších upevňovacích bodů, které umožňují její individualizaci. Přilba je výborně odvětraná, má EPS výstelku pro ochranu při nárazu a PC skořepinu pro pevnost a stabilitu. Technologie Mips Integra plynule a téměř neviditelně integruje ochranu proti rotačnímu nárazu do přilby. Reflektor RECCO® pomáhá záchranným složkám vás snadněji a rychleji lokalizovat v případě nehody. Prostě parádní přilba pro jakékoliv gravelové dobrodružství. 

Jak bývá zvykem, novinku představil POC také v oblasti brýlí. POC PROPEL jsou zcela nově vyvinuté brýle tvarované tak, aby seděly blízko obličeje a pomáhaly vytlačovat vzduch od uší. Brýle využívají zadní hranu na každé straně čočky k účinné regulaci proudění vzduchu přes ramena. Širokoúhlá čočka s technologií Clarity zajišťující nejostřejší vidění je vsazena do pevného a velmi lehkého biogrilamidového rámečku. Čočka je dále ošetřena proti znečištění potem, vodou, prachem apod. Součástí balení jsou navíc tři velikosti nosního můstku, díky nimž snadno najdete pohodlné a bezpečné uchycení právě na vašem obličeji. Na poli brýlí se tedy POC posunul opět o kus dál. 

Vedle přileb a brýlí POC tradičně nabízí ve svém sortimentu také vysoce kvalitní oblečení a vychytané doplňky. Do nepříznivého počasí se jistě bude hodit snadno sbalitelná a velmi lehká bunda Poc Pure-Lite Splash Jacket poskytující ochranu před větrem a lehkými přeháňkami. Je dostatečně tenká a pružná, aby se dala složit do vlastní kapsy. Bunda je vyrobena z obousměrně strečové polyamidové tkaniny a je opatřena bezfluorovou úpravou DWR, která chrání proti lehkým přeháňkám. Bunda je navíc skvěle odvětraná díky otvorům v podpaží a dvoucestnému zipu. 

Pozadu nezůstávají ani cyklistické kalhoty. Zkuste třeba gravelovou variantu skvělých krátkých silničních kalhot VPDS Bib Shorts s názvem Rove Cargo VPDS Bib Shorts – kalhoty se spoustou skvěle řešených kapes, které letos v nové barvě Axinite Brown ocení každý gravelový nadšenec. Dámy pak jistě nepohrdnou kalhotami W´s Pure Bib Shorts VPDS, jejichž obrácený střih šlí (široký díl vpředu a dva pruhy na zádech) nejen že poskytuje skvělý komfort při jízdě, ale také báječně řeší „nutné přestávky pelotonu“.  

A závěrem jeden vychytaný doplněk. Ledvinka POC HIP PACK HYDRO 4L. Ideální volba pro ty, kteří nechtějí vozit na zádech batoh.  Ledvinka pojme nezbytné nářadí, náhradní bundu, svačinu a 1,5l vak na vodu. Vnější kompresní popruhy pomáhají udržet ledvinku těsně u těla a minimálně ovlivňují těžiště. Menší boční kapsy ledvinky lze navíc zasunout do hlavní kapsy a vytvořit tak menší objem ideální pro kratší vyjížďky. Ledvinku lze také popruhy připevnit na řídítka. Prostě skvělé inovativní řešení pro delší výlet na silnici nebo gravelu. 

Zkrátka řečeno, POC nezahálí a jede dál. Inovativně, funkčně, bezpečně. Pojedete s ním? 

Více informací na pocsports.com.