156 kilometrů dlouhá etapa z Diezmy do starobylého města Alcalá la Real byla opět nabitá akcí. Dlouho trvalo, než se vytvořil hlavní únik dne, až 50 kilometrů před cílem se ustálila skupina s několika velmi silnými závodníky. Do útoku se vydali Matej Mohorič (Bahrain Victorious), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck), George Zimmermann, Lorenzo Rota (oba Intermarché-Circus-Wanty), Dylan Teuns (Israel-Premier Tech), Antonio Nibali (Astana Qazaqstan), Davide Bais (EOLO-Kometa), Chris Juul-Jensen (Jayco-AlUla) a Alan Jousseaume (TotalEnergies). 

Landa vyprovokoval útok favoritů 

Skupina si vytvořila náskok pouze kolem dvou minut, protože do cíle už nezbývalo mnoho. 26 kilometrů před cílem, v nejtěžším stoupání Hoya de Charilla zvýšil tempo pelotonu tým Bahrain Victorious a následně zaútočil Mikel Landa. K němu se ihned přidal Tadej Pogačar (UAE Emirates) a netrvalo dlouho a Slovinec baskického vrchaře utrhl a pokračoval sám. Ostatní favorité se seřadili v další skupině a zahájili stíhání.

Pogačar si kilometr před vrcholem kopce dojel zbytek vedoucí skupiny, kterou v tu chvíli tvořili Teuns, Mohorič, Zimmermann a Rota. Nedaleko za nimi jeli Landa, Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers) a Enric Mas (Movistar). 21 kilometrů před cílem se skupiny spojily a vytvořila s devítičlenná skupina. Početní převahy svého týmu se pokusil využít Mohorič, který zaútočil v technickém sjezdu a získal malý náskok. Jenže pod kopcem byl dostižen a skupina byla opět kompletní. 

Pogačar neměl v dojezdu konkurenci

Osamocený Pogačar čekal na cílový výjezd a musel chytat nástupy soupeřů, ale naštěstí pro něj jich moc nebylo. Opět to zkusil Mohorič, 3 kilometry před cílem také Rota a 2 kilometry před páskou Zimmermann. Ale skupina zůstala pohromadě a rozhodovalo se v posledním kilometru. Jako první zaútočil Mas a hned dokázal zareagovat jen Pogačar. Zatímco Španěl jel na plný plyn, lídr závodu měl stále rezervu a až 150 metrů před cílem v prudkém stoupání zabral naplno a s přehledem zvítězil.

Mas ubránil druhé místo v etapě se ztrátou 4 sekund, třetí skončil Buitrago, čtvrtý Landa a pátý Rodríguez, všichni ve stejném čase. Pogačar tak i díky bonusům navýšil vedení na 48 sekund před Buitragem, třetí Landa a čtvrtý Rodríguez ztrácejí 52 sekund.