Týmu UAE Emirates vyšlo vše podle plánu. 158 kilometrů dlouhá etapa byla až na posledních deset kilometrů zcela rovinatá, ale nefoukal dost silný vítr, aby se peloton roztrhal na terezínech, ačkoliv se o to pokoušely týmy BORA - hansgrohe a Bahrain Victorious. Do úniku se vydala pouze dvojice cyklistů - Thomas De Gendt (Lotto Soudal) a Tony Gallopin (AG2R Citroen) a pro UAE Emirates nebyl problém kontrolovat odstup. 

De Gendt byl dostižen na začátku stoupání Jebel Hafeet, zatímco Gallopin vzdoroval jen o chvíli déle. Na čele hlavního pole v tu chvíli pracoval tým UAE Emirates, nejdříve Mikkel Bjerg, po něm Jan Polanc a později Rafal Majka. Tempo zvýšil až tým Ineos Grenadiers, pracující pro Adama Yatese, obhájce celkového vítězství. Dani Martínez (Ineos Grenadiers) rozjel tak vysoké tempo, že se zbavil nejenom všech Pogačarových domestiků, ale utrhl také svého týmového kolegu Ivana Sosu. A problémy začal mít i Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step). 

5 kilometrů před cílem si Martínez vystoupil a na čele zbyli pouze lídři. Jako první zaútočil Sepp Kuss (Jumbo - Visma) a udrželi se ho jen Yates a Pogačar. Almeida a další lídři začali ztrácet. Kuss zaútočil ještě jednou, ale opět se Yates a Pogačar udrželi. Naopak po prvním nástupu britského cyklisty si Kuss musel zvolit své vlastní tempo a nechal vedoucí dvojici uniknout. 

Yates opakovaně zrychloval a dostával Pogačara do úzkých, ale mladý Slovinec věděl, že jeho jediným úkolem je udržet se a polepšit si v celkovém pořadí. Rozdíl mezi první dvojicí a skupinou kolem Almeidy postupně narůstal, což Pogačarovi vyhovovalo. Yates si chtěl dojet pro etapové vítězství a udržoval velmi vysoké tempo, ale na Pogačara to nestačilo. V klesavém a technickém závěru etapy se Pogačar projevil jako zkušený závodník, spurtovat začal už před posledními několika zatáčkami a z první pozice si dojel pro etapové vítězství a deset sekund bonifikace. 

"Chtěl jsem vyhrát dnešní etapu. Byl to velmi náročný den. V pelotonu bylo dost stresu kvůli terezínům. A v závěru etapy bylo důležité udržet si náskok. Adam to cítil stejně. Pak už jsem věděl, co dělat ve sprintu. Začal jsem brzy, ale kvůli dvěma zatáčkám ve dojezdu je těžké někoho předjet. Stručně řečeno, je důležité být tím, kdo zahájí sprint. Bylo to velmi obtížné, ale jsem spokojený,“ říká lídr UAE Tour po svém prvním letošním vítězství. 

Yates se musel smířit s druhým místem, ale posunul se v celkovém pořadí na druhé místo, protože skupina pronásledovatelů dorazila do cíle s odstupem 48 sekund. Pogačar nyní vede s náskokem 43 sekund před Yatesem a 1:03 před Almeidou. Na čtvrtém místě se drží bojovný Chris Harper (Jumbo - Visma). Na páté místo se posunul Američan Neilson Powless (EF Nippo). 

„Určitě jsem ještě nevyhrál,“ dodává Pogačar. „Stále zbývají čtyři etapy a vždy hrozí terezíny. Čeká nás také jeden těžký horský dojezd. Může se stát cokoliv."

Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) dokončil na 25. místě ve skupině se ztrátou 2:11 na vítěze.