Čtyřiadvacetiletý Pogačar začal letošní sezónu v neuvěřitelném stylu. Nejdříve suverénně ovládl jednorázový závod Jaén Paraiso Interior a ve Španělsku řádil i dál, když si připsal tři etapová a jedno celkové vítězství na Kolem Andalusie. Podobně dobrý začátek sezóny měl i loni, když nejdříve vyhrál UAE Tour a po padesát kilometrů dlouhém sólovém úniku také Strade Bianche. 

Letos se však na prašnou klasiku nechystá a bohužel se tak vyhne přímému srovnání s Woutem van Aertem, Mathieu van der Poelem a Julianem Alaphilippem. "Dalším závodem v mém kalendáři je Paříž-Nice," potvrdil Pogačar v rozhovoru s  belgickou Sporzou. "Pokud tam chci být dobrý, musím také několik dní předem trénovat na týmovou časovku."

Navíc Strade Bianche se jede pouze jeden den před startem Paříž-Nice. V Itálii se závodí v sobotu, ve Francii začíná nejprestižnější jarní etapák v neděli 5. března. Zkombinovat tyto dva závody je těžké, v minulosti se o to někteří pokoušeli, ale nebyli to favorité na vítězství. "Bylo to těžké rozhodnutí, zrušit účast na Strade Bianche," pokračuje Pogačar. Slovinec už dvakrát za sebou vyhrál Tirreno-Adriatico a loni byl zcela bezkonkurenční. Jeho motivace zúčastnit se "závodu dvou moří" proto už nebyla příliš velká.  

"Kombinace Strade Bianche a Paříž-Nice je zajímavou výzvou, ale to bude na jindy," říká a přidává další cíle. "Odteď už budu jezdit jen těžké a důležité závody. Na Kolem Flander a Milán-Sanremo chci být dobrý. Poté upřu všechny síly na Tour de France."