Závodníci už jsou zvyklí, že se na přelomu srpna a září můžou těšit na LAWI TOUR CLASSIC.  Letos to není jinak. Trasa nedoznala proti předešlému ročníku výraznějších změn, za zmínku stojí nové prašné úseky v Polabí. Závod je vyměřený na 99km s čtrnácti prašnými sektory, které měří celkem 21km. Závodníci se můžou těšit i na tři dlážděné Pavé sektory a na slušné převýšení 620m výškových. V sektoru Za Kovárnou budou hrát Tři Sestry – hit Na Kovárně. Vrchařská prémie je připravena u zámku v Mcelích Trasa se částečně potká s tratí závodu letošního MČR na silnici.

Ti závodníci, kteří nejrychleji zdolají čtrnáct prašných sektorů a tři dlážděné, budou mít i letos krom hlubokých zážitků i jedinečné trofeje. Připraveny jsou originální poháry pro vítěze každé kategorie, z dílny otce závodu Radka Beneše, a každý na stupních vítězů získá pamětní triko.

Po loňském kralování M. Kollerta (Vipro), čekáme i letos slušnou konkurenci. Michal stále patří mezi hlavní favority. Na startu by se měl představit tovární celek LAWI Stars, který se snad dokáže po loňské defektové smůle prosadit. Současně se snažíme oslovit i přední české cyklokrosaře pro absolvování závodu. Od spousty z nich máme start předběžně přislíben.

V prodeji budou i speciální trička k tomuto závodu, o jejich prodeji se dozvíte víc ve Vinařicích. Po dojetí závodu bude vyhlášena i soutěž o nejhlučnější Fans. Pro ještě lepší náladu je připravena i speciální edice piva LAWI TOUR CLASSIC.

Pokud máte o závod zájem, vše potřebné najdete zde  nebo na facebooku @lawitour.