Chytrý zámek Pealock

Jedno takové řešení nabízí například společnost Pealock. Jejich chytrý elektronický zámek má zabudovaný alarm, pohybový senzor a nejnovější verze také GPS modul. Zámek tak plní hned několik užitečných funkcí najednou. Zámek je navíc díky přehledné aplikaci propojený s mobilním telefonem a vy tak máte neustálý přehled nejenom o stavu zámku, ale také GPS poloze vašeho uzamknutého vybavení. Při jakékoliv nežádoucí manipulaci s kolem je majitel ihned upozorněn notifikací právě na mobilní telefon. Na výletech si tak klidně můžete vychutnat oběd v restauraci, výhled z rozhledny nebo klidně prohlídku muzea. S Pealockem máte zkrátka o starost méně.

Pojištění sportovního vybavení

Na podzim loňského roku navíc společnost Pealock představila ve spolupráci s Českou Podnikatelskou Pojišťovnou jedinečnou novinku na trhu – pojištění sportovního vybavení. Majitelé druhé generace chytrého zámku Pealock si tak mohou své vybavení i jednoduše pojistit, a to za bezkonkurenční cenu na pár kliknutí přímo v jejich aplikaci. 

Např. roční pojištění jízdního kola v hodnotě 50 tisíc Kč Vás vyjde na cca 1 200 Kč. Konkrétní cenu za pojištění vašeho kola si pak můžete jednoduše spočítat v aplikaci nebo na webu

Díky možnosti sjednat pojištění již od jednoho dne je služba vhodná i na jednodenní výlety. Platí však, že čím delší pojistka je, tím výhodnější je cena. Pojištění se vztahuje na krádež v jakoukoliv hodinu, kdekoliv mimo domov. Limit plnění je od 5 000 Kč až 500 000 Kč.

Jak pojištění funguje? 

Podmínkou je mít pojištěné vybavení zabezpečené chytrým zámkem Pealock 2 spárovaným s mobilní aplikací, ve které pak jednoduše vyplníte potřebné údaje (pojistná částka /pořizovací cena vybavení, typ vybavení a období, na které chcete pojištění sjednat) a zaplacením přes platební bránu toto pojištění potvrdíte. Pojištění začíná platit ihned po přijetí platby. 

Jaké jsou podmínky pojištění?

V případě, že je Pealock aktivovaný a vybavení s ním uzamčené, pak je spoluúčast 1 %, minimálně 5 000 Kč pro kola a 2 000 Kč pro ostatní vybavení. Pojistka zároveň platí pro celou EU.