O možném přestupu Jana Hirta do Soudal - Quick-Step jsme informovali už dříve, ale až dnes to tým Patricka Lefevera oficiálně potvrdil. Hirt podepsal smlouvu do konce roku 2024, v jednom z nejúspěšnějších týmů současnosti tak stráví minimálně dvě sezóny. Kromě Hirta tým oznámil příchod belgického mistra a špičkového sprintera Tima Merliera a Dána Caspera Pedersena. 

"Jsme opravdu spokojeni s tím, že se nám podařilo přivést tři kvalitní jezdce, kteří posílí náš tým pro nadcházející roky. Myslím, že můj obdiv k Timovi je dobře znám a bude fantastické vidět oba dresy belgických národních šampionů opět ve Vlčí smečce," říká Patrick Lefevere.

"Také na mě udělal dojem Casper Pedersen. Myslím, že může sledovat svého krajana Michaela Mørkøva, se kterým sdílí mnoho podobných vlastností a od kterého se může hodně naučit. A máme tu Jana Hirta, který přináší svůj vrchařský talent. Je silný už řadu let, jak jsme viděli na letošním Giru d'Italia. Je dost dobrý, aby dělal výsledky pro sebe, ale také velmi tvrdě pracuje pro ostatní."

Tim Merlier

Pro Hirta je to už čtvrté angažmá v profesionální cyklistice. Odchovanec Favoritu Brno závodil od roku 2015 v dresu polského druhodivizního týmu CCC, za který v roce 2016 vyhrál celkové pořadí náročného závodu Okolo Rakouska a o rok později byl 12. v konečném pořadí Giro d'Italia. Další dvě sezóny jezdil za kazašskou Astanu, zaznamenal druhé místo v horské etapě Giro d'Italia a 5. místo celkově na Okolo Švýcarska. Vstup CCC do WorldTour ho zlákal zpět do polských služeb, ovšem krize způsobená pandemií covid-19 silně zasáhla společnost CCC a Poláci byli nuceni prodat licenci WorldTour celku Intermarché - Wanty Gobert. Belgičané naštěstí o českého závodníka stáli a v letošní sezóně zažil jedenatřicetiletý Hirt nejlepší sezónu kariéry.

"Všichni tři jezdci jsou velkými talenty, ale také skvělými týmovými parťáky, kteří podle mého názoru dobře zapadnou do Vlčí smečky a naší filozofie. Těšíme se na spolupráci s nimi," dodal Lefevere.