Informace deníku Het Nieuwsblad se ukázaly jako pravdivé, když tým Deceuninck - Quick-Step potvrdil přestup Josefa Černého na příští sezónu. Vítěz 19. etapy letošního Giro d´Italia se stane týmovým kolegou Zdeňka Štybara. 

Jsem moc šťastný, že jsem dostal příležitost jezdit příští rok za Vlčí smečku. Byla to složitá sezóna pro všechny a jsem nadšený, že se přidám k jednomu z nejlepších týmů v pelotonu," říká sám Josef Černý k velkému přestupu. 

Černý se jako vynikající časovkář a tempař nepochybně uplatní v sestavě Patricka Lefevera: Myslím, že můžu přispět slavnému sprinterskému vlaku týmu, také dokážu tvrdě pracovat na čele pelotonu, když je to nutné a už jsem dokázal, že když mám dobré nohy, umím sám vítězit. Těším se na setkání s ostatními a plánování nové sezóny."

Z hlediska kvality týmu je přestup z CCC do Deceuninck - Quick-Step opravdu obrovský. Polská sestava patřila k nejhorším ve WorldTour a byla poslední dva roky slabší, než několik druhodivizních sestav. Belgický celek je naopak už několik let za sebou nejčastěji vítězícím celkem na světě. V Deceunincku dostává příležitost široký okruh závodníků, nejenom pár hlavních lídrů. Letos vyhrálo celkem třináct různých jezdců. Příležitost by nepochybně měl dostat i Josef Černý, nejlepší závodník týmu CCC v letošním roce. 

Už jsme měli silný tým pro sezónu 2021, ale když se objevila příležitost podepsat s Josefem, nemohli jsme si to nechat ujít. Je to silný a tvrdě pracující závodník, který dokáže pomoci týmu a stejně tak je sám konkurenceschopný, což potvrzuje jeho působivé sólové vítězství v etapě Giro d’Italia a výsledky v týdenních etapových závodech. dodá našemu týmu novou dynamiku a jsme rádi, že ho příští rok budeme mít," říká o Černém Patrick Lefevere, ředitel Deceuninck - Quick-Step.