Nizozemský celek Jumbo - Visma měl na začátku letošního roku smělé plány. Chystal se vyzvat britský Ineos na souboj o vítězství na Tour de France. K ambicím a sebevědomí měl důvod, vždyť v sestavě má vítěze Vuelty Primože Rogliče, vítěze Gira Toma Dumoulina a třetího muže Tour Stevena Kruijswijka. Než se však dostali do sedel svých závodních kol, koronavirus sezónu zastavil. 

Primož Roglič se po loňském famózním podzimu, kdy vyhrál Vueltu, Giro dell´Emilia a Tre Valli Varesine rozhodl posunout start nové sezóny až na Paříž - Nice. Jenže tým Jumbo - Visma kvůli hrozbě koronaviru svoji účast odvolal.   

S novým kalendářem přišla i nová naděje a Roglič si tak mohl naplánovat odloženou sezónu. Tour de France zůstává cílem číslo 1, není důvod to měnit. A až do startu Tour zůstane jen na území Francie, aby omezil riziko nákazy a komplikací s případnými vyšetřeními a karanténami. Nejdříve pojede na vysokohorské soustředění a závodit začne až 7. srpna na Tour de l´Ain (7. 8. - 9. 8.). 

Poté se přesune na Critérium du Dauphiné (12. 8. - 16. 8.), klíčový závod před Tour de France. Těch nebude moc, Kolem Švýcarska se letos nepojede a ani další akce nejsou jisté. Na Dauphiné nejspíš zamíří většina favoritů Tour de France, protože si nebudou moci vybírat. Tour tak letos bude v podstatě čtyřtýdenní, s týdenním prologem na Dauphiné. 

Mezi koncem Dauphiné a startem Tour de France je 13 dní a Roglič je chce využít k dalšímu vysokohorskému soustředění. A od 29. srpna je na programu Tour de France. Jumbo - Visma už v zimě ohlásil kompletní sestavu na Tour a na té by se vlastně nemuselo nic měnit. Pokud budou všichni zdraví a připravení. 

„Během července se soustředím na tréninky ve vysoké nadmořské výšce a pak pojedu na francouzské závody,“ prozradil Roglič stanici RTV. „Chystám se na Tour de l´Ain, Critérium du Dauphiné a pak se vrátím do výšky.“

„Potom už bude je Tour de France, můj hlavní cíl. Nemůžu se dočkat, doufejme, že se pojede, ale samozřejmě to na mně vůbec nezávisí. Vždycky předpokládám to nejlepší a doufám, že budeme závodit i před diváky. Stále však existuje mnoho pochybností a brzy budeme vědět víc,“ dodal slovinský cyklista.