Zatímco v sobotu byl Dán Skjelmose na vrcholu Le Mont Bouquet o něco málo silnější a dojel si pro etapové vítězství a dres lídra závodu, v neděli mu to Neilson Powless oplatil a zařídil pro EF Education-EasyPost už čtvrté letošní vítězství. V samotné individuální časovce v Alès nebyl nejlepší, dojel v osmém nejrychlejším čase, ale to mu stačilo, protože devátého Skjelmoseho porazil o 5 sekund. Před etapou ztrácel 4 sekundy. Připsal si své úplně první vítězství v celkovém pořadí na etapovém závodě, dosud vítězil jen v jednorázovkách. 

"Jsem zklamaný, že mi chybí jen jedna vteřina, ale taková je někdy cyklistika," řekl po skončení závodu zklamaný Skjelmose. "Neměl jsem super nohy, byl to pro mě první závod sezóny a potřebuji ještě nějaké anaerobní intervaly, abych trochu zlepšil regeneraci, ale ani dnes to nebylo tak špatné."

Pro tým Trek-Segafredo to byl hořkosladký den, Skjelmose přišel o vítězství s minimálním rozdílem, ale Mads Pedersen zajel nejlepší čas a poprvé letos zvítězil. V náročné časovce porazil úřadujícího juniorského (!) mistra světa Joshuu Tarlinga (Ineos Grenadiers) o 8 sekund a Bena Tuletta (Ineos Grenadiers) o 10 sekund. Osmnáctiletý Tarling v prvním závodě mezi profesionály předvedl svůj ohromný talent.

"Bylo to bolestivé. Chtěl jsem jet na plný plyn, abych Mattiasovi udělal nějaký dobrý mezičas, aby měl podle čeho závodit. To byl v podstatě hlavní plán dnešního dne," vysvětlil Pedersen týmový plán, který nakonec vyšel úplně jinak, než byl zamýšlen.  

Třetí místo v konečném pořadí udržel domácí Pierre Latour (TotalEnergies). V bodovací soutěži s přehledem vyhrál Arnaud De Lie (Lotto Dstny). Vito Braet (Flanders-Baloise) se stal nejlepším vrchařem a Skjelmose nejlepším mladým jezdcem.