29. srpna se rozloučíme s prázdninami na startu v Bílé, pod sjezdovkami a pojedeme už počtvrté trasu, která se ze všech historických tras Beskyd tour nejvíce blíží konceptu čistě horského závodu. Jen tak pro příklad, po startu se pojede 21 kilometrů jen lesy, než se projede další obcí, která je navíc už na Slovensku. Nebo na nejdelší, 163 kilometrové  trase, se projede  katastry jen dvanácti obcí. O výškovém profilu je zbytečné  se rozepisovat, jeho horský charakter je zjevný na první pohled.

Jak  bude  zrovna svítit epidemický semafor nikdo netuší,  ale už jeho žlutá barva by zřejmě přinesla jistá omezení, např. v řazení na startu po oddělených vlnách. Závod samotný by to však ohrozit nemělo. Po dojezdu bychom případně vymezili zóny pro konzumaci a fanoušky. Věříme, že tohle nejsou informace, které by většinu našich závodníků zajímaly. Středem zájmu je bezpochyby sportovní stránka závodu a ta zůstává stejná jako v předchozích letech a to je to hlavní. Na trase letos po mnoha letech není žádná uzavírka, semafory, opravy, jen vrcholový úsek na Kasárnách je pořád stejně rozbitý, ale jde jen o necelý kilometr, tak ještě vydržme, snad se to jednou zlepší.

Nezbývá než na závěr pozvat všechny letos závodně nevybouřené hobíky na start letošního 26. ročníku Beskyd tour a popřát intenzivní sportovní zážitek.

Více info