V podobné situaci byl už loni. Po zániku jihoafrické sestavy Qhubeka Assos dlouho nemohl najít novou práci a nakonec se dohodl až v půlce února s Intermarché. A spolupráce to byla úspěšná, Pozzovivo zajel několik velmi dobrých výsledků, skončil osmý v celkovém pořadí Giro d'Italia, byl třetí na Giro dell'Emilia a posbíral spoustu bodů do světového žebříčku a pomohl a svému týmu udržet se ve WorldTour. 

Prodloužení smlouvy se přesto nedočkal. Pozzovivo si sám určil, že musí najít nové angažmá do poloviny února. Jinak by bylo obtížné zúčastnit se Gira na dobré úrovni, a to i vzhledem k možným změnám vybavení a plánování tréninku," hlásí ze svého soukromého soustředění na Etně, kde se připravuje na případný návrat k závodům. 

Doufám, že brzy budu mít jasno. Kdo ví, třeba se to povede tento týden. Možná se vrátím do Intermarché, proč ne? Cítil jsem se tam dobře a sezónu začali dobrými výsledky. A když se podíváte na jezdce mého typu, mají teď už jen Louise Meintjese," naznačuje možný návrat do Intermarché a naráží na odchod Jana Hirta z belgické sestavy do dalšího belgického týmu Soudal Quick-Step.  

Většina velkých týmů WorldTour nemá velkou důvěru v závodníky, kteří překročili čtyřicítku, Pozzovivo navíc prodělal spoustu těžkých zranění. Přesto stále podává výborné výkony a na sklonku kariéry dokáže zajíždět první desítku na Grand Tours a umisťovat se mezi nejlepšími na kopcovitých klasikách. Navíc nechce končit ani po letošní sezóně, pokud brzo najde tým, chce závodit ještě minimálně v roce 2024. "Když tým nenajdu, skončím letos," dodává.