Mike Teunissen má skvělou formu, před Tour de France vyhrál domácí ZLM Tour a po vítězství při 4 Jours de Dunkerque získal své největší etapové vítězství.

Nikdo nečekal, že muž, který měl být k rozjíždění závěrečného sprintu pro Dylana Groenewegena, nechá na pásce za sebou Petra Sagana, Caleba Ewana, Giacomo Nizzola, Sonny Colbrelliho a další.

Muž, který má také za sebou cyklokrosovou kariéru, byl mistrem světa U23 v cyklokrosu a je velkou nadějí nizozemské cyklistiky a také si jej tým Jumbo-Visma pojistil až do roku 2022. Letos byl sedmý na Paříž - Roubaix a ve třiadvacítkách tento závod vyhrál.

Teunissen sdílí pokoj s Dylanem Groenewegenem, lídrem týmu Jumbo - Visma do spurtů. "Očekával sem, že budeme mít dnes žlutý dres v pokoji, ale nikdy jsem si nemyslel, že bych měl na sobě já," řekl dojatý Teunissen.  

"Pořád jsme měl u sebe Wouta van Aerta, který mi pomohl a já porazil všechny kluky. Nemůžu tomu uvěřit, ale je tu tolik lidí, takže to asi není špatná věc. Je to opravdu zvláštní. Vždy už bud ten závodník, který oblékl žlutý dres, třeba jen na jeden den. Je to něco, co si budu pamatovat navždy," dodal. 

Další neuvěřitelným počinem je po dvaadvacáté druhé místo Petra Sagana v etapě Tour, čímž vyrovnal rekord Erika Zabela, určitě by je vyměnil za pár dalších vítězství, ale právě tolik předních umístění mu vyneslo několik zelených dresů.

Foto Sirotti a TISSOT/ASO