O týmu Q36.5 jsme před časem již informovali. Na konečné soupisce figuruje 24 jezdců 13 národností. Titulárním sponzorem je italský výrobce cyklistického oblečení a treter, takže v týmu je nejvíc Italů (7). Tým je ale registrovaný ve Švýcarsku a jedněmi z hlavních sponzorů jsou švýcarské společnosti UBS a Breitling, tudíž druhou nejpočetněji zastoupenou národností jsou Švýcaři (3).

Vedení týmu posbíralo na cyklistickém trhu, co se kde dalo, ale žádnou superhvězdu nemají. V uplynulé sezóně se nejvíc dařilo 31letému Belgičanovi Tomu Devriendtovi, který předešlých osm let strávil v týmu s aktuálním názvem Intermarché. Druhým nejpilnějším sběratel bodů byl 26letý Alessandro Fedelli, kterému po rozpadu Gazpromu hodili lano z EOLO-Komety.

Ze známých jmen přišli do týmu mj. Italové Gianluca Brambilla a Matteo Moschetti. Brambillovi je ale už 35 let a nejlepší roky, kdy dokázal v roce 2016 vyhrát etapy na Giru i Vueltě, se už asi nevrátí. Moschetti se v počátcích profiloval jako nadějný sprinter, ovšem ve svých 26 letech se může pochlubit „pouze“ sedmi vítězstvími a to ještě převážně na jedničkových závodech.

Ve svých 37 letech je nejstarším Jack Bauer, přicházející z BikeExchange, nejmladším 20letý Fabio Christen, Švýcar přestupující z EF Education-NIPPO Development Team.

Jezdci budou sedlat bicykly značky Scott osazené výplety Zipp a komponenty SRAM. Kdo je bude oblékat, je nasnadě.

„Je mi ctí podporovat Q36.5 Pro Cycling Team, vzrušující tým s progresivním a moderním přístupem k profesionální cyklistice,“ řekl viceprezident Scott Sports Pascal Ducrot. „S týmovými partnery sdílíme mnoho hodnot a všichni se zavázali ke stejné dlouhodobé vizi a ambicím. Toto je vzrušující čas pro profesionální cyklistiku, protože chceme podpořit Q36.5 Pro Cycling Team na jejich cestě.“ Tou cestou má na mysli postup do kategorie World.

Významným partnerem je UBS, ve Švýcarsku sídlící nadnárodní investiční a finanční společnost. Dalším pak je také švýcarská firma, výrobce luxusních hodinek Breitling, který má dlouhou historii v působení jako oficiální časoměřič na velkých cyklistických akcích, včetně Tour de France a Giro d'Italia, takže partnerství s Q36.5 jen podtrhuje jeho náklonnost k tomuto sportu.

Cyklistika je jedním z nejrychleji rostoucích sportů na světě,“ řekl Georges Kern, generální ředitel společnosti Breitling. "Je to také velká část naší historie a potřebovali jsme správného partnera se silnou vizí, abychom toto dědictví přenesli do budoucnosti."

Tým bude debutovat na 5etapovém Saudi Tour (2.1) na přelomu ledna a února, kde poměří síly se sedmi World a pěti dalšími Pro týmy.