V původní sestavě Etixxu začínali současné hvězdy Quick-Stepu Julian Alaphilippe a Florian Sénéchal, také Patrick Konrad, a později také Max Schachmann, Enric Mas, Rémi Cavagna a Iván García Cortina, Jhonatan Narváez a spousta Čechů, od Petr Vakoče, přes Jana Hirta, Michala Schlegela a Františka Sisra po další mladé cyklisty. Tým vychovával a dodával talentované závodníky velkému Quick-Stepu, ale dlouho se neudržel.

Nový tým nebude mít české základy, bude belgický. Soudal - Quick-Step Devo Team pokusí vyhledávat a zlepšovat talentované cyklisty a dodávat je do týmu WorldTour. Velmi úspěšné třiadvacítkové farmy mají týmy Groupama - FDJ, Jumbo - Visma, Lotto Soudal, DSM a další. BORA hansgrohe má dokonce juniorský celek, který je v současnosti nejlepší na světě a působí zde také český mistr Martin Bárta. 

Nový tým bude postaven na základech kontinentálního celku Elevate p/b Home Solution Soenens a povede ho současný ředitel Bart Roosens. Sportovním ředitelem týmu zůstává i Kevin Hulsmans, bývalý závodník Quick-Stepu. Tým Elevate se začlení do struktury Quick-Stepu, získá zázemí a odborné znalosti slavného WorldTeamu. "Jsme rádi, že můžeme Barta přivítat v týmu. Pro všechny zúčastněné je to fantastická příležitost, cílem je najít nejlepší mladé cyklistické talenty v okolí a dát jim šanci vyrůst v hodnotné členy našeho týmu WorldTour," říká Lefevere.

Roosens souhlasí: "Je mi velkou ctí, že mám možnost pracovat s novým týmem. Jsem fanouškem Quick-Stepu už mnoho let. Jsem také velkým obdivovatelem Patricka, způsobu jeho práce a toho, co vybudoval - velmi si ho vážím. Myslím, že Patrick viděl, jakou práci odvádíme, a ví, že můžeme mladým jezdcům pomoci stát se členy prvního týmu. Rád bych, aby první jezdec postoupil výš do dvou let, nicméně jde o projekt, který chceme dělat správným způsobem jak pro tým, tak pro jezdce, takže to může nějakou dobu trvat."

Soupiska Soudal - Quick-Step Devo Teamu na příští rok zatím zveřejněna nebyla. V Elevate p/b Home Solution Soenens jezdí šestnáct závodníků, patnáct z nich jsou Belgičané a jeden Brit.