Davide Rebellin debutoval mezi profesionály v srpnu roku 1992. Tehdy bylo Alejandru Valverdemu pouhých dvanáct let, Petru Saganovi dva roky a Remco Evenepoel se narodil až o sedm a půl roku později. Evenepoela a Rebellina dělí 29 let! Zdá se to být obdivuhodné, že i přes svůj věk se Davide Rebellin drží v takové formě, že může závodit na vysoké úrovni, ale kdyby ukončil kariéru před čtyřmi lety, bylo by to mnohem důstojnější. 

Od roku 2017 se Davide Rebelin potácí v týmech velmi pochybné úrovně. Poslední tři roky už ani není oficiálním profesionálem, působil v kontinentálních oddílech, v Kuwait - Cartucho, Sovac a nyní v Meridiana Kamen. Loni oznámil, že chystá ukončení závodní kariéry na italském mistrovství, ale nakonec změnil názor a pokračoval až do podzimu a smlouvu prodloužil i na letošní rok. 

Ale co ho k tomu vede? Naposledy vyhrál etapu na Kolem Ázerbájdžánu v roce 2017, poslední kvalitní vítězství si připsal na klasice Coppa Agostoni v roce 2015, ještě v dresu týmu CCC. Tehdy bylo obdivuhodné, že i ve 44 letech dokáže vítězit na velkých závodech, vždyť jen rok předtím vyhrál jednu z nejprestižnějších italských klasik - Giro dell´Emilia. Ale tyhle časy už jsou pryč a dokonce i Alejandro Valverde si uvědomuje, že věčně závodit nemůže a plánuje skončit na konci roku 2021, kdy mu bude jen 41 let. 

Rebellin se měl nedávno stát jedním ze závodníků nového maďarského celku E-powers. Tvůrci tohoto projektu plánovali zařadit svůj tým do kategorie ProContinental a chtěli pozvánku na Giro d´Italia, které startuje v Maďarsku. To bylo od samého začátku zcela absurdní, ale Rebellin nebyl sám, kdo jim na to skočil. Každopádně to znamená, že má stále velké ambice, chce závodit na největších závodech světa. 

Davide Rebellin býval jedním z nejlepších klasikářů své doby, který vstoupil do historie vítězstvím na všech třech ardenských klasikách v jednom týdnu. V roce 2004 vyhrál Amstel Gold Race, Valonský šíp a Lutych - Bastogne - Lutych. To se před ním nikdy nikomu nepodařilo a po něm pouze Philippu Gilbertovi v jeho zázračné sezóně 2011. Také ovšem vstoupil do historie jako dopingový hříšník, kterému byla odebrána olympijská medaile a dva roky nesměl závodit.

Se svým odkazem vynikajícího klasikáře si nyní dost zahrává a stává se terčem vtipů na sociálních sítích a cyklistických fórech. Přesluhuje, podobně jako jiní sportovci, kteří se nedokážou vzdát svých ambicí. Ale u Davide Rebellina je to škoda, protože to býval opravdu mimořádný klasikář.