Informace o prodeji 51% podílu v týmu Bora-Hansgrohe vyšla na webové stránce bwb.gv.at, jak upozornil americký web Velo.com. Vedení týmu, ani Red Bull, zatím nevydali oficiální oznámení, ale podle dokumentů koupí Red Bull GmbH většinový podíl ve společnosti RD pro cycling GmbH a Co KG RD Beteiligungs GmbH, které vlastní licenci WorldTour. Není jasné, zda tento krok bude mít nějaký dopad na vedení a směřování týmu. 

Ralph Denk, ředitel týmu Bora-Hansgrohe, spolupracuje s Red Bullem už delší dobu, rakouský výrobce energetických nápojů a globální značka angažující se v mnoha odvětvích sportu a zábavy finančně podpořila přestup Antona Palzera ze skialpinismu do světa silniční cyklistiky a tým také občas využívá zázemí Red Bullu. 

SI202309260436.jpg

Red Bull není v cyklistice žádným nováčkem, v současnosti sponzoruje například Wouta van Aerta a Toma Pidcocka, dále také řadu špičkových bajkerů a právě ve světě horských kol má mnohem delší tradici, v 90. letech dokonce existoval také český XC tým Red Bull, ve spolupráci s výrobcem kol Fort. 

Ve velké silniční cyklistice se objevil později, nejvýraznější tváří Red Bullu je Wout van Aert, který vozí přilbu v typických barvách Red Bullu, metalicky modré a stříbrné. Stejně jako Palzer. Pidcock doposud nosil přilbu s logem Red Bullu jen v terénu, na horských kolech a v cyklokrosu.

V současnosti je Red Bull nejenom výrobce a prodejce nápojů, ale také jednou z nejvýznamnějších marketingových společností světa.