19. etapa Giro d´Italia měla být nejdelší z celého ročníku. Celkem 258 kilometrů z Morbegna do Asti připravili pořadatelé na rovinaté trati. Déšť a teploty kolem 10 stupňů se však nelíbily některým jezdcům a týmům. Závod neodstartoval v určeném čase, protože jezdci se schovali pod stany a odmítli sednout na kolo. Adam Hansen šel vyjednávat o zkrácení etapy. 

Hansen zastupoval Asociaci jezdců (CPA) a žádal zkrácení etapy, ale pořadatelé to odmítli. Jezdci tedy začali stávkovat těsně před startem. Poté se přesunuli několik kilometrů na kolech a počkali na doprovodné autobusy, kterí mezitím už opustily místo startu. 

Pořadatelé museli vymyslet náhradní plán a nakonec se rozhodlo o novém startu 124 kilometry před cílem. Pro Maura Vegniho to bylo velmi těžko přijatelné: „Je to katastrofa. Odmítli jsme jejich požadavky, ale nedostavili se na start. To, co se dnes stalo, uvrhne do stínu vše, o co jsme se snažili a na čem jsme pracovali. Všichni věděli, že se bude závodit v říjnu a dnes bylo 13 stupňů. Vyslechl jsem si spoustu jezdců a spousta s tím nesouhlasí. Ale víte jak to je, pár jich nechce závodit a ostatní se přidají." 

Podle zahraničních médií byli proti zkrácení etapy například Peter Sagan a Arnaud Démare. „Je to Giro, víme, že tu bývají obtížné podmínky. Teď někdo křičí, protože se má jet 260 kilometrů, ale my včera nic neřekli, když jsme museli jet na Stelvio," tvrdí Arnaud Démare. Jestli je Adam Hansen unavený, může odstoupit," dodává Marc Madiot, ředitel týmu Groupama - FDJ.

Podle Hansena jde především o zdraví. V době pandemie covid-19 prý není dobré strávit 260 kilometrů na kole v dešti a zimě a oslabit tím imunitní systém. Předchozích 18 etap Gira však nevadilo. Problém nebyl ani tak v počasí, jako v délce etapy. 

Etapa nakonec znovu odstartovala v Abbiategrasso, ale pro Maura Vegniho to tím nekončí. „Tohle není konec. Dokončeme závod a dojeďme do Milána, ale pak za to někdo zaplatí."