Bjarne Riis přišel do celku NTT na začátku letošního roku s plánem na převzetí jihoafrické sestavy. Společně s Janem Bechem Andersenem a Larsem Seierem Christensenem měl koupit část týmu od Douglase Rydera. K tomu ale vůbec nedošlo. Riis navíc ani nesehnal nového sponzora, ačkoliv se mluvilo o vyjednávání se společností Velux. 

Před několika dny Bjarne Riis přiznal, že se mu nepodařilo sehnat partnera a tým nepovede: „Vypadá to, že příští rok žádný tým řídit nebudu. Taková je situace. Momentálně nemáme sponzora, takže to nevypadá dobře. Je to tak a nemohu to změnit. Je mi líto, že jsme nemohli vytvořit dobrý projekt. Chtěli jsme vytvořit silnou formaci, to byl náš záměr od začátku. Ale nebude to tak. Teď ne."

Douglas Ryder později vydal prohlášení, že na budoucnosti týmu se pracuje a nic není ztracené. Rozhodně to však nebude na úrovni WorldTour, ale maximálně ve druhé divizi.

„Chci Bjarnovi poděkovat za jeho přínos a zkušenosti. Rádi bychom mu popřáli vše nejlepší do budoucna," říká Douglas Ryder v tiskové zprávě týmu NTT. Mám velký respekt k týmu, který Doug vybudoval chci mu poděkovat za příležitost. Přeji mu hodně štěstí," dodává Riis.

Douglas Ryder pokračuje v hledání nového sponzora, ale situace na první pohled nevypadá dobře. Tým se nepřihlásil o licenci WorldTour a tak se nejspíš počítá jen s druhodivizní licencí. V listopadu stále není o ničem jasno a závodníci postupně odcházejí, ale většina zatím oficiálně zůstává. Pouze Ben O´Connor (AG2R Citroen), Ryan Gibbons (UAE Emirates) a Rasmus Tiller (Uno-X) oznámili odchod.

Mluví se však i o přestupu Michaela Valgrena do EF, Carlos Barbero jedná s Euskaltelem, Samuele Battistella s Astanou a Louis Meintjes s Circus - Wanty Gobert. 

Naopak Edvald Boasson Hagen, Domenico Pozzovivo, Victor Campenaerts, Giacomo Nizzolo, Enrico Gasparotto, Ben King a ani Roman Kreuziger zatím nic nemají. Český cyklista v rozhovoru pro Rokycanský deník potvrdil, že zatím jiné angažmá nemá, ale je klidný: Zrovna dneska (ve čtvrtek) vydal majitel týmu Doug Ryder zprávu, že nic nevzdává a hledá náhradu za NTT. Takže to zdaleka není ještě uzavřené a uvidíme do Vánoc, jak vše dopadne a kam se jako závodník uchýlím. Je to sice hodně pozdě, ale tím, jak byla sezona posunutá, tak se posouvají i tahle jednání." 

Naopak například Victor Campenaerts je hodně nervózní i navenek. Belgický časovkář má smlouvu i na příští rok, ale dodržet ji nemusí a ani nechce: Mířím jinam. Měl jsem zajímavé rozhovory s různými týmy, ale k ničemu to nevedlo. Není to tak, že bych byl příliš drahý, protože jsem s týmy nejednal o penězích. A jsem připraven udělat významný kompromis ohledně mého platu. Bude to nutné, pokud budu chtít zůstat profesionálem v dobrém týmu. Nechci splatit svůj dům za jeden rok.“